Pesulõksud saavad lisaülesandeid

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesulõksudest sildid maitseainepakkidele
Pesulõksudest sildid maitseainepakkidele Foto: Tea Raidsalu

Kuigi enamik maitseainepakke on grip-kinnitusega, leidub ka selliseid, millel seda pole. Et väärt maitseaine mööda sahtlit või kappi laiali ei pudiseks ega maitseväärtust ja lõhna kaotaks, tuleb pakend korralikult kinnitada. Peale selle, et kinnitus oleks püsiv, on nutikas ker­gendada vajamineva ülesleidmist. Võta ­peotäis puust pesulõkse ja kirjuta igale lõksusabale nimetus, mis maitseained sul majapidamises on. Nimede kirjutamisel kasutada harilikku või värvilist pliiatsit, mitte pastakat, siis saad vajadusel kirja maha kustutada ja uuesti kirjutada ning lõksu kasutada mõne muu paki kinnihoidjana. Seejärel napsa kokkurullitud pakk lõksuga kinni ja reasta pakikesed karpi. Maitseained on küll karbis külg külje vastas, kuid spikrid lõbusalt püsti ja nii on hõlbus tarvilik üles leida.

Pesulõksud on head abivahendid ka selleks, et korras hoida väiksemaid niidi-, nööri-, paela-, pitsi- ja lõngajuppe. Keri igaüks ümber pesulõksu ja pista lahtine ots lõksu „hammaste” vahele, nii ei hargne need laiali. Õmblusvahendite organiseerijana pole tähtis, kas lõks on puust või plastist, võta appi just see, mis parasjagu on ülearu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles