Riided neljajalgsele sõbrale

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taks Blacky kampsun on kootud pehmest villasest lõngast just tema kehakuju arvestades. Õnneks ei põlga ta oma rohelist õuekostüümi sugugi ja laseb end sellesse vastu puiklemata riietada, sest teab, et siis pääseb pikale jalutustiirule.
Taks Blacky kampsun on kootud pehmest villasest lõngast just tema kehakuju arvestades. Õnneks ei põlga ta oma rohelist õuekostüümi sugugi ja laseb end sellesse vastu puiklemata riietada, sest teab, et siis pääseb pikale jalutustiirule. Foto: Tea Raidsalu

Kui pakane kipub näpistama, tuleb õueminekuks ka koerale miskit ihu ümber panna. Mõistagi on loomapoes saada kõikvõimalikke jopekesi ja kampsuneid, kuid üsna lihtne ja tunduvalt odavam on lemmikule õuekostüüm ise valmistada.

Kõige väiksema vaeva ja ajakuluga saab haukujale teha ülerõiva oma kampsuni varrukast, sest selle kuju sobitub looma kehaga: varruka pealmine osa jääb koerakampsuni seljaks ning lühem katab kõhtu. Kui tegemist on isase koeraga, jälgi hoolikalt, et kehakate tal ihuhädade ajamist ei takistaks. Kui koera keha (kaelast sabajuureni) on lühem kui sinu varrukas, siis lõika seda lühemaks. Hea, kui varrukal on korralik randmesoonik – sellest kujuneb koerakampsuni kaelus, mis hoiab tihedalt ümber kaela ega lase sellel seljast ära libiseda ja peab ka sooja. Et jalutusrihma oleks kaelarihma külge parem kinnitada, võid sooniku sisse harutada väikese augu. Kõige tähtsam on õigetesse kohtadesse teha käpaaugud, et rõivas ei takistaks lemmikul astumist.

Kes on kudumise või heegeldamisega sina peal, saab luua sootuks omanäolise kehakatte. Kõigepealt mõõda ära koera keha kaelast sabajuureni ning tema rinnaümbermõõt. Esimesena koo või heegelda seljaosa. Kui tükk ulatub kaelast kuni tagumiste jalgadeni, hakka mõlemast servast tasapisi kahandama. Sabajuureni jõudes lõpeta seljaosa. Seejärel tee kõhutükk. Taas kord jälgi oma lemmiku anatoomilisi eripärasid. Õmble tükid kokku ning jäta käppade jaoks sisse augud. Viimasena koo/heegelda kehaosa külge just nii parajalt pikk kaelus, et peni kael oleks korralikult kaetud.

Ükskõik, mis moel sa oma truule kaaslasele talverõiva teed, ära unusta sellele lisamast helkurriba või kasuta selle viimistlemisel helkurniiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles