Lugeja arvab

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast
Postkast Foto: Erakogu

Olen väga pikaajaline Virumaa Teataja tellija. 60+ loen alati otsast lõpuni läbi ja siis annan ajalehed ja ajakirjad sugulastele, neile ka meeldib ajakiri väga, soovitasid isegi oma sõpradele tellimiseks Tallinna.

Kristi

Vanuselt olen sihtrühmast põlvkonna jagu noorem. Mulle meeldisid jutud hammaste proteesidest ning erinevate kohupiimade tutvustus, juurde lisatud retseptidest teen mõne kindlasti valmis. Viisin ennast kurssi Eestis eksisteeriva hambaravi võimaluste, hindade ja toetustega. Väga vajalik artikkel. Teise jutu kohta – lõpuks ometi lihtsad retseptid, mida saab kiiresti teha. Järgmise ajakirjani.

Signe Annilo

Tore, et käsitlesite nii põhjalikult hambaproteesidega seonduvat – millist neist valida, millised on hinnad ja kuidas teenuse hüvitist saada? Paratamatult tuleb vanas eas kohaneda proteesidega, mis peenestavad toidu ja on tähtis tervislikult, aga ka korrektset hambarida naeratusel näha on meeldiv.

Esta Kotka, Rakvere

Ei mäletagi enam, kuidas ajakiri 60+ mulle näppu juhtus. Igal juhul tundus see väga huvitav ja saatsin teise eksemplari isegi Saaremaale oma õele. Kõige rohkem paelus artikkel kõrvade kohisemisest ehk tinnitusest. Olen pikki aastaid seda endale „heaks kaaslaseks” pidanud. Samuti õdegi. Igal juhul soovin endale seda ajakirja tellida.

Anne Plaser, Tallinn

Parimaks looks oli „Kirev suvi koos vanavanematega”, sest leidsin pildilt oma keskkooliaegse pinginaabri. Huvitav oli tema kohta lugeda.

Tiiu Lehiste, Pärnu

Ajakiri on huvitav, juunikuu numbris meeldisid eriti kirjutised vanavanematest ja lastelastest. Oleme ka ise mehega Mummi ja Taadu – meil on kolm tütretütart ja nad on meile kinkinud juba kolm imetoredat poisikest, novembris viieseks saavad kaksikpoisid ja detsembris kaheseks saava toreda semu. Tunneme neist suurt rõõmu ja suhtleme tihedalt.

Aate Saks, Tallinn

Huvitav oli artikkel „Kui oma hammastest enam ei piisa”. Ka vanemas eas on tähtis väljanägemine. Väga põhjalikult on seletatud erinevaid võimalusi.

Malle Ringmäe, Hageri, Raplamaa

Ajakiri on täis nõuandeid ning teatud mõttes väga vajalik ka nooremale põlvkonnale. Oskan soovitada. Lugu olemasolust lastelaste jaoks oli kaasa mõtlema panev. Eks ta olegi just nii, et ikka igatsed neid näha või teed kas või ise kiirvisiidi nende poole. Hambad on paljuski tervise alus. Paraku kipuvad nad aga lagunema ning siis tuleb otsustada proteeside kasuks. Kirjutis andis julgustust ja nõu, sest ega endalgi see aeg kaugel pole. Kõrvakohinast räägitakse just vanemate inimeste puhul, aga see on probleemiks nooremailgi. Kohupiimast saab ikka väga palju tervisele vajalikku, nii et tore kirjutis igati.

Ülle Hindreus, Kuremäe, Ida-Virumaa

Kõik lood olid huviga loetavad ja vajalikud. Minu jaoks sisaldasid kõige enam kasulikku teavet need, mis puudutasid tervist (silmad, kõrvad ja hambad – kuis saaksime nendeta!), samuti toitumist (erinevatest kohupiimaliikidest – kohupiim on mu lemmiktoiduaineid).

Helle Mikk, Viljandi

Selles numbris meeldisid meile kõige rohkem kohupiimakirev maailm, kuldne võtmekimp ja proteesilugu, mis oli väga pikk ja põhjalik. Miks just need? Sest söömine ja tervis on meie elu prioriteedid. Ei oleks ju üldse elu ilma toiduta. Nii et laske samas vaimus edasi, need on igihaljad teemad ikka ja igavesti.

Maie Manner & Co, Kabli, Pärnumaa

Kõige rohkem meeldis kõrvakohina lugu, sest endal kohiseb aeg-ajalt kõrvades. Lugesin esimest korda, nüüd ilmselt edaspidigi.

Jaan Viska, Vigala, Raplamaa

Kasulikku teavet sain kohupiimamaailmast. Artikkel „Hüva nõu on hindamatu väärtusega” andis tõeliselt kasulikku inspiratsiooni, mida ka koheselt kavatsen kasutada.

Elve Reedla, Türi, Järvamaa

Meeldivat palju. „Pristav” eelistas eriti köögipoolset lugemist kohupiimast.

Robert Volk, Tartu

60+ on mulle omaseks saanud. Selle teemad on alati elulised, eriti need, mis meenutavad vanu aegu. Ka meenuvad seda kõike lugedes noorusajad. Tänapäevgi on igati kirjas. Viimases numbris oli elulise tähendusega Kalju Saaberi kolumn „Argiselt suvele vastu”. Jah, pensionäri elu on kallis. Samas pühivad paljud noored Eestimaa tolmu jalgadelt. Mis saab edasi? Kas Eesti kui vanadekodu? Aga tahan loota, et kõik ei ole veel kadunud. Sellest räägib ka artikkel „Kirev suvi koos vanavanematega”. Meenub noorus lugedes artiklit „Seast porilombis EKSEKO-ni”. Lugemist on küllaga. Ootan järjekordset numbrit.

Lembit Mägi

Seekord saab minupoolsed maksimumpunktid hambaproteeside temaatikat igakülgselt käsitlev rohke pildimaterjaliga Teele Üpruse kirjutis. Kindlasti vajalik teave väga paljudele.

Hudo Jõgi, Tartu

Selles ajakirjas on kõik lood toredad, õpetlikud ja huvitavad, panevad päris tõsiselt mõtlema. Aga seekord meeldis mulle kõige rohkem Tõnis Möldre lugu „Seast porilombis EKSEKO-ni”. Tuli kuidagi väga tuttav ette ja pani lausa muhelema. Väga toredasti kirjutatud!

Iivi Kullam, Pärnu

Kuna armastan teha näputööd, siis on väga teretulnud igasugused nipid ja õpetused. Lehed tuleb ainult alles hoida, sest talvekuudel on selleks tegevuseks rohkem aega.

Erika Eigla, Paide, Järvamaa

Meeldisid väga Annika Poldre lugu „Kirev suvi koos vanavanematega” ja Eve Rohtla „Hea inimene, kes on teisele käte, jalgade ja silmade eest”. Jõudu, jaksu ja südamlikku hoolivust tublile Anne Arrile!

Astrid Neeme, Viiratsi, Viljandimaa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles