Veidi isevärki asjad

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõngakera hoidja
Lõngakera hoidja Foto: Tea Raidsalu

Kuduja abiline

Sul läheb tarvis tühja plastpudelit (soovitatavalt 1,5 liitrit või isegi suurem). Keera pudelilt ära kork ja eemalda kaelavõru. Lõika pudel pooleks.

Võta käsile suupoolne osa. Lõika ülevalt alla umbes viie sentimeetri laiune ja umbes kümne sentimeetri pikkune riba. Seejärel lõika ringiratast ära ülearune. Pikuti riba vääna kõveramaks, et saaksid topsiku kuhugi riputada (näiteks kapiukse või toolileeni külge). Pista lõngakera pessa, nii et lõng jookseks korgiaugust välja.

Kui kood mitmevärvilist asja, valmista igale kerale oma hoidik, nii ei lähe lõngad korvis omavahel puntrasse.

Idee! Selleks, et lõngakera korvist minema ei veere, võib appi võtta ka kohvi- või teekannu. Pane kera kannu, lõngaots libista läbi tila ning sel moel ei põgene kera enam kuskile.

Isetehtud külmkapimagnet

Võta üks pesulõks (pole vahet, kas puust või plastmassist). Kleebi selle külge magnet. Kui liim on kuivanud, pane lõks külmkapiuksele. Nüüd on sul käe- ja pilguulatuses abiline, mille vahele susata poenimekiri või tasumist ootav arve. Samuti on tore lõksu vahele pista lapselapse foto, et silmatera oleks alati juures, kui köögis askeldad.

Poekott nõela pistmata

Otsi välja vana T-särk, mida enam ei kanna. Lõika sellel ära kaelus ja varrukad ehk muuda T-särk maikaks. Seejärel lõika särgi alumisest äärest sentimeetrilaiused ning umbes viie sentimeetri pikkused ribad. Sõlmi kõik ribad omavahel tugevalt kokku, soovitan kasutada umbsõlmi. Nii saad kotile vahva säbrulise põhja. Kui tahad kotile samasuguseid sakilisi külgi, lõika ribaliseks ka särgi küljed ja sõlmi need kokku.

Idee! Ära viska ülejäänud ribasid prügikasti, neid saad nööri asemel kasutada. Näiteks pikkust viskava toalille varre sidumiseks on selline pehme seos ideaalne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles