Tartu seeniormehed võtavad sõpradega mõõtu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petank
Petank Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Eestimaa jaanilõkked on juba kustunud, siis Tartu seeniormehed laadivad auto pakiruumi sporditarbeid ja head-paremat suupoolist täis. Sõit läheb mööda Tartu-Räpina maanteed üle Luunja silla, et loodust nautides suvesüdames veel üks tuli üles teha.

Tartu seeniormeeste klubi korraldab 25. juunil perede ja sõpradega Tartumaal Mäksa vallas Agali järve ääres juba kolmandat spordipäeva.

Spordipäev algab klubi esindaja avasõnade ja lipu heiskamisega. Tavakohaselt heiskab lipu kõige vanem osavõtja. Tartu seeniormeesteklubi klubi president Kalev Jahnsoni sõnul väärikatest väärikaim.

Seejärel valitakse peakohtunik ja spordialade kohtunikud, kes tutvustavad võistlusalasid ja reglementi. „Kui juba valimiseks läheb, siis valitakse ka sauna toimkond ja saunamees, aga siis on nimekirjas vaid kogemustega saunalised,“ lisas klubi juht.

Võistelda saab noolemängus, petankis, korvpalli vabavisetes ja rõngaste täpsusvikses. Enne võistluste algust võetakse piknikulaua taga pruukosti ja nauditakse külaliste isetegevuslikke etteaisteid.

Kui esimesed saunalised lähevad saunamõnusid nautima, võistlused ja etteasted veel kestavad. Kell 17 süüdatakse lõke ja tehakse kokkuvõtted ja spordialade parmad saavad autasud. Kell 17.30 langetab parimaks tunnistatud sportlane lipu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles