Elu peab särtsu täis olema

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate festival
Eakate festival Foto: Erakogu

Tulenevalt liikumisaastast on tänavu 1.-2.oktoobril juba viiendat aastat Tallinnas Salme Kultuurikeskuses toimuva Eakate festivali keskne teema liikumine ning pealkirjaks „Elu täis särtsu“.

Festivali korraldaja mittetulundusühing Inkotuba juhi Eha Topolevi sõnul on festivali eesmärk väärtustada eakate rolli ühiskonnas ning näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi. „Seega sobib liikumisteema meie festivalil ideaalselt,“ teatas ta.

Igal festivalil on oluline roll olnud eakate taidluskollektiividel üle Eesti. „Ka tänavu ootame kõiki toredaid taidlejaid meile oma oskusi näitama, registreerimine on alanud ning registreeruda saab festivali kodulehel www.eakatefestival.ee ,“ ütles Topolev.

Eakate festivaliga tähistatakse 1. oktoobril rahvusvahelist eakate päeva, pakutakse Eesti eakatele meeleolukat ning harivat koosviibimise võimalust ning tunnustatakse eakate elu huvitavamaks ja paremaks muutvaid ettevõtmisi. Eelmisel aastal külastas festivali enam kui 3000 inimest. Festivalist on kujunenud tõeline aasta sündmus, võimalus panna piduriided selga ja tulla kodust välja, kohtuda oma eakaaslastega, kuulata temaatilisi loenguid ja nautida eakate taidluskollektiivide poolt pakutavat meelelahutust.

2014. aasta on Eestis kuulutatud liikumisaastaks ning selle eesmärk on suurendada regulaarse liikumisharrastusega tegelejate arvu.

Eakate festivali korraldaja on mittetulundusühing Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab üle 5000 inimese üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles