Seeniorlaulult viis võidu pime lauljanna

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeniorlaul 2014 võitjad Jelena Kudrjašova ja Vello Mäeots
Seeniorlaul 2014 võitjad Jelena Kudrjašova ja Vello Mäeots Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Aprillikuu viimasel nädalavahetusel selgusid Pärnu Tervise kultuurikeskuses „Seeniorlaul 2014“ parimad.  Nooremas grupis tunnistas žürii esikoha vääriliseks Jelena Kudrjašova Tartust ja vanemas grupis Vello Mäeotsa Tallinnast.

Žürii esimees Toomas Kuter rääkis. et tegemist oliväga heal tasemel konkursiga, mis vallandas palju emotsioone ja uusi eneseväljenduse vorme. „Žüriid lummasid esinejate säravad silmad ja jäägitu pühendumine muusikale. Kuulsime palju kaunist muusikat professionaalselt arvestatavas ettekandes, valitses positiivne ja loomingut innustav aura,“ kinnitas ta.

Tema sõnul väärivad tunnustust kõik, eriliselt aga tõstaks ta esile esikoha pälvinud Jelena Kudrjašova, kes on sügava nägemispuudega. „Välja toon ka vanima osaleja, 85-aastase Aleksandra Järve ja väliseestlase Raul Targamaa, kes ei pidanud paljuks kohale sõita Stockholmist.“

Nooremavanuserühma teisele ja kolmandale kohale tulidAivar Juuse Tartustja Saima LehtveerJõgevamaalt ning vanemavanuserühma teine ja kolmas koht läksidtallinlastele Leonhard Kellele, Rudolf ErnesaksalejaAleksandra Järvele.

Lisaks pääsesid finaali Anne Artus Tallinnast, Ahto Vili Jõgevamaalt, Mai Lepp Tallinnast, Vello Raagmets Tapaltja Raul Targamaa Stockholmist.

Žürii eripreemia parima interpretatsiooni eest pälvis Raul Targamaa ja žürii eripreemia emotsionaalse esituse eest Aleksandra Järve. Parimaks kontsertmeistriks valiti Mare Altroff ning artistlikuimaks kontsertmeistriks Benno Margus.

Võistulaulmine toimus tänavu kaheksandat korda. „Eesmärk on vähemalt kümnendani jõuda,“ lisas žürii esimees Toomas Kuter.

„Seeniorlaul“ on konkurss harrastussolistidele, kel vanust üle viiekümne. Lauljad võistlevad kahes vanusegrupis: 50-65aastased ning 66aastased ja vanemad. Sel aastal saabus viiskümmend kuus sooviavaldust, žürii otsusel esines Pärnus üheksateist lauljat.

Konkursi läbiviimist toetasid Pärnu linnavalitsus, Eesti kultuurkapital, kunstnik Tiina Ojaste, Pärnu Tervise kultuurikeskus ja teisedki. Seeniorlaulu korraldas MTÜ Rand.

Lisainfot võistlaulmise tulemusetest saab konkursi kodulehelt e-aadressil: http://www.viaterramariana.ee/seeniorilaul/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles