Ajakiri 60+ on edetabelite tipus

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri 60+
Ajakiri 60+ Foto: Repro

Lugejauuringu ELU (Eesti Lugeja Uuring) värsketel andmetel on eelmise aasta viimase kolme kuu arvestuses ajakiri 60+ tõusnud Eesti üheks enim loetavaks ajakirjaks.

Otseses sihtrühmas (kõik üle 50aastased lugejad) ajakirjade arvestuses on 60+ esimest korda esikohal (42 300 lugejat). Meile järgnevad Kroonika + Nädal, Kodutohter, Kodu ja Aed, Eesti Naine ning Tiiu.

60+ on liidriks tõusnud ka 50aastaste ja vanemate meeste seas (13 500 lugejat). Meile järgnevad Imeline Ajalugu, Kroonika + Nädal, Imeline Teadus, Tehnikamaailm ja Kodutohter. Ajakirja pea­toimetaja Eve Rohtla sõnul on oluline ka mehi puudutavate teemade lahkamine, sest suur osa Eestis ilmuvatest ajakirjadest on suunatud naistele.

50aastaste ja vanemate naiste sihtrühmas on 60+ jõudnud kolmandale kohale (28 800 lugejat). Seal on väikese edumaaga loetavamad ajakirjad Eesti Naine (31 000 lugejat) ja Kroonika + Nädal (30 300). Meile järgnevad Tiiu, Kodu­tohter, Kodu ja Aed.

ELU uuringu üldtabelis, kuhu on kaasatud kõik analüüsis osalevad ajakirjad ja osaliselt nädalalehed, nagu Kroonika + Nädal (kõik vanuserühmad ajakirjade arvestuses kokku), on ajakiri 60+ saavutanud hinnalise kuuenda koha. Kõige loetavam ajakiri on endiselt Kroonika + Nädal, sellele järgnevad Kodu ja Aed, Imeline Ajalugu, Imeline Teadus, Eesti Naine ning 60+.

Peatoimetaja arvates on ajakiri 60+ suutnud kõnetada ja võitnud lugejaid just selles vanuserühmas, kellele mõeldes lood on kirjutatud: „Meie ajakirja tõepoolest loeb just see sihtrühm, keda püüdma läksime – ja see on saavutus! Ajakirja edu peitub seega ajakirja lugejates ja väärtuslikes kaasautorites. Aitäh kõigile!”

Uuringuandmed pärinevad Turu-uuringute aktsiaseltsi lugejauuringu ELU 2013. aasta IV kvartali tulemustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles