Kaup sõidutatakse koju

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik kodutehnikakauplusi pakub ostetud kauba kojuvedu, isegi siis, kui elate linnas viiendal korrusel.
Enamik kodutehnikakauplusi pakub ostetud kauba kojuvedu, isegi siis, kui elate linnas viiendal korrusel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Enamik kodutehnikakauplusi pakub ostetud kauba kojuvedu, isegi siis, kui elate keset metsi või linnas viiendal korrusel. Kullerteenuse hind oleneb kauba raskusest ja sihtkoha kaugusest. Tasu algab ühest eurost. Enamasti on hinnad ligikaudu paarkümmend eurot. Kampaania korras viiakse linna piires kaup kohale tasuta.

Peale veoteenuse saab mõnest kauplusest osta ka kodumasina töökorda seadmise teenust.

Eesti Posti kommunikatsioonijuhi Kadri Tonka ütlust mööda on erakliendil võimalik kullerit tellida ainult iseteeninduskeskkonnast, kuid tuleb arvestada, et paki maksimaalne kaal on 30 kilogrammi. Sellest raskemat pakki nimetatakse suuremõõtmeliseks saadetiseks ning niisugusele saadetisele eraklient kullerit tellida ei saa.

Tonka selgitusel on paljud kodumasinate müüjad nende kliendid ja selliste poodide kaubad toimetavad nad kohale kauplusega kokkulepitu järgi. „Seetõttu tasub alati ostma minnes uurida, millised on kohaletoimetamise võimalused,” sõnab ta.

NIPID

• Pesumasina rikke peamine põhjus on katlakivi. Selle vältimiseks tuleb kasutada katlakivieemaldajat. Suvisel ajal, kui saab pesu väljas kuivatada, tasub pesumasinal kasutada väiksema pöörete arvuga tsentrifuugi.

• Veekeetjaga soojendada alati just nii palju vett, kui on tarvis, sest nii koormab keetjat minimaalselt. Veekeetja peab vastu kauem, kui lasta kannu sooja vett. Ka veekeetjat tuleb regulaarselt katlakivist puhastada. Veekeetjat ei tohi ise välja lülitada, vaid seda peab tegema masin.

• Elektripliidi plaat tuleb sisse lülitada alles siis, kui pott või pann on pliidil. Kui toit vajab pikka keetmist või küpsetamist, on seda soovitatav teha väiksema võimsusega.

• Külmkapp ei tohi asetseda küttekeha lähedal. Külmkapi ust ei tohi pikaks ajaks lahti unustada. Et vältida paksu jääkihi tekkimist, tuleb külmikut nõuetekohaselt sulatada. Mitte mingil juhul ei tohi külmkappi elektrivõrgust välja tõmmata siis, kui kompressor töötab.

• Õhupuhastit peab puhastama iga paari kuu tagant, sest muidu langeb mootorile liiga suur koormus.

• Triikraua eluiga aitab pikendada, kui alustada triikimist madalatel temperatuuridel ja jätta suurt kuumust vajavad kangad viimaseks. Kui riie kleepub triikraua külge, ei tohi seda metallesemega kraapida, vaid tuleb kasutada spetsiaalset puhastus­ainet.

• Mikrolaineahju eluiga pikeneb märgatavalt, kui soojendada seal toitu kaane all, et rasv ahjus laiali ei pritsiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles