Midagi praktilist ehk kuidas teha kasutu kasulikuks?

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organiseerija
Organiseerija Foto: Tea Raidsalu

Kui WCpaber saab otsa, jääb alles papist toruke, mis ilmselt leiab oma tee kas prügikastis või pliidi all tulealustajana. Kuid esmapilgul prügina tunduv ülejääk võib olla vajalik abivahend.

Organiseerija

Sellest saab näiteks organiseerija. Kui papist torusid on kogunenud paras hulk, lao need mõnda karpi püsti. Nii saad endale väikeste pesadega panipaiga, kuhu saab süstematiseerida käsitöövahendeid, juhtmeid, paelu või muid väiksemaid asjakesi, mis muidu kipuvad ära kaduma või segadust tekitama.

Vidinahoidja

Veel saab tühjast torust kingikarbikese või vidinahoidja. Voldi torukese servad sissepoole, nii et need ulatuksid omavahel kokku. Keera toru teistpidi ja toimi samamoodi. Tekib väike karbike, kus saab hoida pisikesi vidinaid. Toruotsad võid kindluse mõttes kinnitada teibi või nööriga. Hea on seegi, et papi peale saad kirjutada, mida karp sisaldab. Kutsu appi lapselapsed ning kaunistage volditud torukesed joonistuste või kleebistega ning saate toredad kinkekarbikesed, kuhu poetada pisikesed üllatused.

Minikasvuhoone

Ehita torudest minikasvuhoone. Kevad pole enam kaugel ning ilmselt potipõldnikel sõrmed juba sügelevad, et saaks seemned mulda pista. Neile, kes taimi ise kasvatavad, läheb samuti tühje WC-paberi papptorusid tarvis. Võta mõni läbipaistev kaanega plastkarp (näiteks koogikarp), puista sellesse mulda ning pista mulla sisse üksteise kõrvale papist torud. Nüüd ei jää üle muud, kui suska igasse torukesse mulla sisse seeme. Seejärel kasta korralikult, pane karbile kaas peale ning kasvuhoone aknalauale päikesekiiri püüdma. Hiljem jääb ära habraste taimekeste pikeerimise vaev.

Ümbrikust järjehoidjad

Kui postkastis hakkab silma järjekordne „aknaga” ümbrik (selline, mida armastavad saata ametiasutused ja kus läbipaistva „akna” taga on saaja aadress), võib arvata, et see peidab jälle mõnd arvet. Kui rahaasjad õiendatud, siis ära seda koos ümbrikuga minema viska. Ümbrikust saad endale teha kaks toredat järjehoidjat. Lõika ümbrikul ära nurgad. Saadud kolmnurgad passivad kenasti raamatu lehekülje otsa, et märkida kohta, kus lugemine pooleli jäi.

Kingiidee! Kui kingid kellelegi raamatu, pane sellega kaasa omatehtud ­järjehoidja. Näiteks võid kolmnurgale ­kirjutada peale head soovid või mõne lugemisega seotud mõttetera.

Järjehoidjate tegeminegi on lõbus tegutsemine koos lastelastega. Lõigake kolmnurki üheskoos ning muutke need omanäolisteks kirjutiste või joonistustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles