Seltsidaam tuleb arvuti abil külla

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maime Toomjärv
Maime Toomjärv Foto: Erakogu

Viljandi proual Maime Toomjärvel (76) on käimisega raskusi, kuid sellest hoolimata tunneb ta vajadust teisi aidata. Iga päev rulaatoriga kodus toimetav Maime Toomjärv pakub seltsi moodsa tehnilise lahenduse Skypeʼi kaudu.

Skype on videopildiga internetitelefon. Selle paigaldas talle lapselaps ja õpetas, kuidas käsitseda. Kui teisel suhtlemisvajadusega inimesel ka kõlarite ja mikrofoniga arvuti ning Skypeʼi ühendus kodus on ning ta sellega toimetamise on ära õppinud, läheb suhtlemiseks. Skypeʼi kliente on Maime Toomjärvel kaks, aga telefoni teel nõustab ta veel nelja-viit inimest.

Maime Toomjärv räägib: „Oleks väga hea, kui üksi jäänud inimeste lapsed ja lähisugulased teaksid soovitada seltsidaami. Üksindusse ja muredesse kinni jäänud inimene võib üsna kiiresti kaotada huvi maailmas toimuva vastu.” Tema sõnul on seeniorid tihti umbusaldavad. Kui eaka inimese laps või lapselaps seltsidaami soovitab, võetakse võõras inimene kergemini omaks. „Ka lähedastel on kergem, kui eakas pereliige saab oma muredest ja mõtetest rääkida usaldusväärsele seltsidaamile,” arvab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles