Kevadpuhastus kehale

, http://www.elukiri.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Rudissaar.
Ruth Rudissaar. Foto: Elukiri
Ruth Rudissaar

,

Euroapteegi Jakobsoni apteegi proviisor

Toitumine ja organismi puhastamine on kogu keha terve olemise alus. Pärast pikka talve on meie organismi kogunenud palju mürke, mis võivad tervisele halvasti mõjuda. Seega on just nüüd sobiv aeg organismi vanadest jääkidest puhastada.

Organismi puhastamise ajal tuleks suuremat tähelepanu pöörata ka kehalisele aktiivsusele ning enda karastamisele. Kasulik on palju värskes õhus viibida, käia saunas higistamas, kasutades kehakoorijaid ja puhastavaid maske ning lubada endale meemassaaži ja täisväärtuslikku und.

Mürkained kogunevad organismi nii toidu, joogi kui ka saastatud keskkonna kaudu. Kahjulike ainete hulka, millega kokku puututakse, on võimalik küll vähendada, kuid mitte päriselt nullida. Maksa, kopsude, neerude ja naha kaudu väljutab organism ka ise toksiine, ent ühel hetkel hakkavad mürgised jääkained kehas ladestuma. Igal inimesel on võimalik ise puhastusele kaasa aidata ja seeläbi oma tervist parandada, vananemist aeglustada ning elukvaliteeti tõsta.

Paljudes kultuurides ja religioonides on paastud ja ranged dieedid au sees, ikka eesmärgiga keha puhastada.

Keha puhastamiseks kasutatakse mitmesuguseid meetodeid:

1) homöopaatia kaasaaegset vormi ehk homotoksikoloogiat. Homotoksikoloogias on välja töötatud kindlad ainete kompleksid, mis koosnevad mitmest taimsest komponendist eri lahjendustes, komponendid täiendavad üksteist ja on suunatud lisaravina konkreetse haiguse vastu; aktiveerides organismi enda kaitsemehhanisme, mis neutraliseerivad toksiinide mõju organismile;

2) drainage-teraapiat. Drainage-ravimid on lihtsad homöpaatilised ravimid, millel on kindel mõju kindlale eritusorganile;

3) DETOXi - spetsiaalselt väljatöötatud organismi puhastamise programm, mis stimuleerib mürkide eemaldamist ja töötlemist;

4) ioniseerimist - abivahenditeks kasutatakse ioniseeritud vett, õhku, soolakristalle jne;

5) paastumist - nälgimine, kus tagatakse organismile vajalik vedeliku kogus;

6) õli (Indias ja Venemaal);

7) rahvameditsiini;

8) apteegipreparaate (õunaäädika kapslid, MethodDraine Detox, Colonic Plus Kehonpuhdistaja, BioDrain jpt).

Nii nagu uskujaid, on nendesse meetoditesse ka mitte uskujaid ning võimatu on täpselt tõestada, kellel on õigus ja kellel mitte. Selge on see, et kui organismis on piisavalt kiudaineid (puuvili, köögivili, täisteratooted), töötab soolestik sujuvamalt, kahjulikud ained väljuvad kehast kiiremini ja isegi kaalu reguleerimine on hõlpsam ning tõhusam.

Tuleb meeles pidada, et tervise ja keha eest peab hoolt kandma kõik 365 päeva aastas, mitte lühikeste puhastus- ja paastukuuridega korvata valesid toitumisharjumusi. Tuletan meelde lihtsad söömisreeglid, mis on olulised seedetrakti soolestiku normaalseks toimimiseks:

mäluge toitu korralikult,

jooge piisavalt,

kasutage lähipiirkonnas kasvavaid toiduaineid,

kasutage termilist töötlemist säästlikult,

sööge vaid siis, kui tunnete nälga,

ärge sööge liiga palju korraga,

ärge näksige toidukordade vahel,

vähendage toidus soola kogust,

ärge liialdage magusaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles