Eesti kvaliteetseim muda aitab ka kukkumise ja päikesepõletuse korral

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimudasalongi protseduuril kannab massöör Janika Neppo kliendile peale Eesti kvaliteetseimat muda, mida kaevandatakse Hiiumaalt Käina lahest. Ravimuda soojendatakse enne ligikaudu 40 kraadini.
Ravimudasalongi protseduuril kannab massöör Janika Neppo kliendile peale Eesti kvaliteetseimat muda, mida kaevandatakse Hiiumaalt Käina lahest. Ravimuda soojendatakse enne ligikaudu 40 kraadini. Foto: Marko Saarm

Möödunud aasta septembris avasid Viljandi ettevõtjad Köleri puiesteel ravimudasalongi, kus kasutatakse protseduurideks Eesti kõige kvaliteetsemat, Hiiumaalt kaevandatavat muda. Osaühing Leiger LK pakub peale ravimuda aga muudki, mida Eesti terviseasutused järk-järgult kasutusele võtavad. 

Ettevõtte asutajal Lembar Kivistikul tekkis võimalus soetada ravimudalitsents kümmekond aastat tagasi, aga et ta oli oma põhitööga hõivatud, ei juhtunud pikka aega midagi.

«Kaevandamise luba oli, litsents oli, muda oli, aga keegi midagi ei teinud. Lõpuks panin oma ameti maha ja 2015. aastal hakkasime sellega aktiivsemalt tegelema,» meenutas Kivistik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles