Põhja-Tallinnas alustab tegevust kogukondlik parandustöökoda

60+
Copy
Tööriistad. Pilt on illustratiivne.
Tööriistad. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas kogukonnakeskuses avatakse kolmapäeva õhtul pealinna esimene kogukondlik parandustöökoda.

Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi sõnul muudeti endise Kopli Rahvamaja hoovis asuvad garaažid ehitustööde käigus parandustöökojaks.

"Püüame järk-järgult kogukonnakeskusesse tegevusalasid juurde tuua. Esmalt avasime linnaaia, mis võeti hästi vastu. Nüüd avame parandustöökoja, kus saab tegeleda puidutööga,“ ütles Pihlap ja lisas, et töökoda on varustatud üldlevinud puidutööriistadega ja külastajaid abistab kohapeal meister. “Töökoda on võimalik kasutada ka neil, kes ei ole kunagi ühegi tööriistaga kokku puutunud."

Põhja-Tallinna valitsus algatas projekti koostöös Tallinna Salme Kultuurikeskusega. Projekt kannab nime „Kopli parandustöökoda: uute majandusmudelite ja ühiskondliku organiseerumise katselabor“ ja selle eesmärk on toetada kestlikku eluviisi.

Tallinna Salme Kultuurikeskuse direktor Sten Svetljakov ütles, et töökoda on paigaks, kus arendatakse välja uued ideed moodsaima ressursikasutusega. "Parandustöökoda on avatud igal kolmapäeval kell 12-21, samuti erinevate sündmuste ja töötubade raames vastavalt sündmuse toimumise ajale. Lisaks on võimalik kokku leppida külastusi ettevõtetele, koolidele ja lasteaedadele,“ lisas Svetljakov.

Kopli Rahvamaja territooriumil tegutseb nüüd Kopli 93 kogukonnakeskus. Lisaks töökojale on avatud kogukonnaaed ja mesila, keskuses toimuvad mitmed avalikkusele suunatud sündmused ja kogukonnakeskuse ruume on võimalik rentida erinevateks kultuuritegevusteks. Tegevuste läbiviimine toimub Horizon 2020 projekti Centrinno raames koostöös TalTechi, Kopli Ametikooli ja Tallinna Strateegiakeskusega.

Parandustöökoja ehitustöid teostas Aruna-Ehitus OÜ ja omanikujärelevalvet Keskkonnaprojekt OÜ. Tööde kogumaksumuseks kujunes 137 638 eurot. Töökoja loomist toetab Tallinna linn ja Keskkonnainvesteeringute Keskus ringmajanduse programmi raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles