Vanavanemate päev on maanteemuuseumis pühendatud külgkorviga mootorratastele

60+
Copy
Nõukaajal, kui ei olnud veel autod kõigile kättesaadavad, olid külgkorviga motikad oluline pere transpordivahend, kuhu mahtus sõitma rohkem kui üks inimene.
Nõukaajal, kui ei olnud veel autod kõigile kättesaadavad, olid külgkorviga motikad oluline pere transpordivahend, kuhu mahtus sõitma rohkem kui üks inimene. Foto: Eesti Maanteemuuseum

Sellel laupäeval, 12. septembril on Eesti Maanteemuuseumi postijaama sisehoov silmapaistvate kolmerattaliste päralt – tähistatakse vanavanemate päeva, mis sel aastal on pühendatud külgkorviga vanamootorratastele.

Vanavanemate päeva tähistatakse maanteemuuseumis traditsiooniliselt juba alates aastast 2011. „Igal aastal keskendutakse mõnele vanale masinale, et tekitada vanavanemates nostalgiat ja jagada nooremale põlvkonnale teadmisi,“ avas ürituse tagamaid maanteemuuseumi programmijuht Kerle Kadak.

„Nõukaajal, kui ei olnud veel autod kõigile kättesaadavad, olid külgkorviga motikad oluline pere transpordivahend, kuhu mahtus sõitma rohkem kui üks inimene,“ lisas Kadak. Peremuuseumina otsustas maanteemuuseum sel aastal vanavanemate päeval seda väärtustada.

Vanasõidukite kokkutulek toimub koostöös Eesti suurima motohuvilisi ühendava mittetulundusühinguga Eesti Vanamootorrattaklubi Unic-Moto. Üritusele on oodatud kõik ühingu liikmed koos peredega ning mitteliikmetest huvilised, kellel on ette näidata 35-aastane või vanem mootorratas.

Nõukaajal, kui ei olnud veel autod kõigile kättesaadavad, olid külgkorviga motikad oluline pere transpordivahend, kuhu mahtus sõitma rohkem kui üks inimene.

Vanamootorrataste ühissõit saab alguse juba kell 10 hommikul, mil tehakse üheskoos ringsõit Põlva ja Kanepi teedel.

Maanteemuuseumi vanamootorrataste paraadsõit saab avastardi kell 12 Ihamarust, kust liigutakse rongkäigus Varbusele. Uunikumid seavad end sisse muuseumi postijaama sisehoovi, kus külastajail on võimalus vanasõidukeid lähemalt uudistada ning vanasõidukite omanikel omavahel  muljeid, lugusid ja ka masinaosi vahetada. Motoklubi eestvedamisel toimub ka vanamootorrataste täpsussõit Rinaldo karikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles