Perekondi kutsutakse hooldusplatvormile tagasisidet andma

60+
Copy
Hooldusplatvormi eesmärk on vahendada kodu- ja isikuhooldusteenuseid. Uut platvormi kutsutakse testima perekondi Tartust, Tallinnast ja Pärnust.
Hooldusplatvormi eesmärk on vahendada kodu- ja isikuhooldusteenuseid. Uut platvormi kutsutakse testima perekondi Tartust, Tallinnast ja Pärnust. Foto: Felix Zahn/photothek.net via www.imago-images.de/imago images/photothek

Isikuhoolduse ja koduhooldusteenuseid vahendav ettevõte CareMate OÜ on koos Sotsiaalministeeriumi ning Töötukassaga arendamas uut internetikeskkonda. Ettevõte otsib perekondi, kes oleks nõus uut keskkonda katsetama ja tagasisidet andma.

“Lähedase hooldamise vajadus ja sobivate hooldusteenuste nappus on üks põhjuseid, miks tööealised inimesed ei saa teha endale meelepärast tööd või jäävad tööelust hoopis eemale. Soovime koostöös CareMate’iga leida lahendusi omastehooldajatest tööotsijate koormuse vähendamiseks ja toetada nende tööle naasmist,” sõnas Töötukassa juhatuse liige Pille Liimal.

Koos plaanitakse jagada tööotsijatele, kelle tööle saamine on hoolduskoormuse tõttu keerukas, teavet nii CareMate’i kui teiste hoolduse korraldamise võimaluste kohta ning julgustada kasutama töötukassa pakutavaid tööle saamist toetavaid tööturuteenuseid.

“Võrgustikutöös kohalike omavalitsustega loodame leida ka lahendusi, kuidas aidata inimestel hooldusabi teenuse kulusid katta,” lisas ta.

Uue keskkonna testimiseks kutsub CareMate üles perekondi osalema pilootprojektis, mille käigus soovitakse platvormi kasutajalt tagasisidet, et muuta www.caremate.ee mugavamaks ning arusaadavamaks. Perekondi oodatakse osalema Tallinnast, Tartust ja Pärnust.

Tänutäheks osalemise pakub ettevõte omalt poolt iga viienda tellitud tunni aasta lõpuni tasuta, mis katab otseselt vaid hooleandjate töötasud.

“Koostöö era- ja avaliku sektori vahel on hoolekandesektoris oluline ning meil on hea meel, et CareMate aitab seda silda ehitada kohta, kus kõiki inimeste vajadusi riik või kohalike omavalitsus ei pruugi ise suuta ära katta. Inimestel on igapäevaselt tarvis erinevaid paindlikke lahendusi ning seepärast peame oluliseks taolisi projekte toetada, et võimaluste valik kasvaks ja isikuhooldusteenused muutuksid kättesaadavamaks,” põhjendas Sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse, miks ministeerium ettevõtmisele õla alla on pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles