Uus platvorm hõlbustab abi otsimist ja pakkumist üle Eesti

maaelu.postimees.ee
Copy
Abivajajaks on nii hooldatavad, hoolduskoormusega isikud, kui ka kõik teised argimuredega inimesed, kel on soov leida oma murele abi ja lahendusi.
Abivajajaks on nii hooldatavad, hoolduskoormusega isikud, kui ka kõik teised argimuredega inimesed, kel on soov leida oma murele abi ja lahendusi. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

HOPSTI on uus (hooldus)teenuste platvorm, mis toob esmakordselt ühte keskkonda kokku abivajajad, teenusepakkujad ja kohalikud omavalitsused.

HOPSTI muudab abivajadusest teatamise, abivajajate teenindamise, teenusepakkujate koondamise ja seotud info haldamise kiireks, lihtsaks ja mugavaks kõigile osapooltele. Platvorm on nüüd avatud ja kasutajatele leitav veebiaadressilt www.hopsti.ee.

HOPSTI on abivajajajale ja vabatahtlikele tasuta ning see on mõeldud kõikidele Eesti inimestele olenemata abivajaduse iseloomust ja asukohast. Abivajajaks on nii hooldatavad, hoolduskoormusega isikud, kui ka kõik teised argimuredega inimesed, kel on soov leida oma murele abi ja lahendusi.

Abi saab otsida ja pakkuda enam kui 130 teenuste kategoorias.

Abivajajaks on nii hooldatavad, hoolduskoormusega isikud, kui ka kõik teised argimuredega inimesed, kel on soov leida oma murele abi ja lahendusi.

Testperioodil 2019. aasta lõpuni on teenuskeskkond tasuta ka teenusepakkujatele. HOPSTIga on oodatud liituma vabatahtlikud, kel on oskusi ja ressursse panustada kogukonna heaolusse ja arengusse.

HOPSTI sai alguse 2018. aastal algatatud SA Innove poolt rahastatud digitaalse hooldusteenuste platvormi pilootprojektist, mida teostas Cognuse OÜ.

Projekti kaasati 12 erinevas suuruses kohalikku omavalitsust üle Eesti, lisaks osalesid projektis eksperdid seotud valdkondadest. Projekt kaardistas sotsiaalhoolekande valdkonna erinevad probleemid ja vajadused, millest lähtuvalt loodi digitaalne prototüüp, mis hõlbustaks abi otsimist ja pakkumist kõigile seotud sihtrühmadele.

HOPSTI.EE looja, OÜ Cognuse asutaja ja juhi Andres Melliku sõnul on keskkonna loomine loogiline jätk pilootprojektile.

“Loodud tehnoloogiline lahendus aitab senisest efektiivsemalt hallata erinevaid ressursse nagu inimesed, aeg, teenused ja finantsid. Samuti parandab see info kättesaadavust ja kvaliteeti nii indiviidi, kogukonna kui valdkonna tasandil ning aitab luua uusi võimalusi mikroettevõtluseks valdkondades, kus on märgata teenuste defitsiiti, “ lisab Mellik.

Platvormile lisandub peatselt võimestamismoodul, kust leiab erinevaid e-õppe kursuseid, et toetada näiteks hoolduskoormusega isikute osalist naasmist tööturule valitud mahus ja tegevusaladel. Platvormi arendust toetab Innove SA/Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles