Endine Trumpi nõunik: lõpetage Ukraina kohta valetamine

Copy
Fiona Hill Kongressi ees vannet andmas.
Fiona Hill Kongressi ees vannet andmas. Foto: Loren Elliott/REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi endine Venemaa nõunik Fiona Hill hoiatab valeväidete levitamise eest, mis maalivad vale pildi Venemaa katsete kohta Ühendriikide valimistesse sekkumisel.

Hilli ettevalmistatud avalduse kohaselt teevad talle muret väited, et Venemaa ei korraldanud 2016. aasta USA presidendivalimistesse sekkumiseks infooperatsioone.

«See on väljamõeldud jutt, mille on algatanud ja mida propageerivad Vene julgeolekujõud ise,» teatab Hill ettevalmistatud kõne kohaselt täna Trumpi tagandamisjuurdlust puudutaval esindajatekoja kuulamisel.

Hill teenis selle aasta juulini Valge Maja riikliku julgeolekunõukogu Euroopa ja Vene asjade osakonna juhatajana.

Mõned julgeolekukomitee vabariiklastest liikmed on hakanud levitama teooriat, mida on korranud ka president Trump, et USA presidendivalimistesse sekkus Ukraina, mitte Venemaa.

«Ma palun teil selle juurdluse ajal mitte levitada poliitiliselt motiveeritud valeväiteid, mis ilmselgelt esindavad Venemaa huve,» seisab Hilli avalduses.

Hill kavatseb hoiatada kuulamisel ka Venemaa katsete eest korrata 2020. aasta presidendivalimistel valimistesse sekkumise strateegiat. «Meil hakkab nende takistamiseks aeg otsa lõppema,» seisab tema ettevalmistatud avalduses.

Sarnaselt teiste tunnistusi andnud valitsusametnikega positsioneerib ka Hill end poliitiliselt sõltumatu ametnikuna, kes on teeninud nii demokraadist kui ka vabariiklastest presidentide all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles