Riigieksamid 2019: Tallinna eliitkoolid kaotasid eesti keele eksamil kohti (2)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Treffneri gümnaasium
Treffneri gümnaasium Foto: Postimees

Eesti keele riigieksamil saavutas 2019. aasta kevadel parima tulemuse Tartu Hugo Treffneri gümnaasium. Esikümnekohtade suurimad üllatused tulevad aga Loksalt ja Saaremaalt – Loksa gümnaasium sai 76,2-punktise keskmise tulemusega kokku kuuenda koha.

Tõsi, Loksal oli eksami sooritajaid vaid kuus. Ülejäänud esikümnekoolides oli eesti keele eksmi tegijaid vähemalt poolsada, suuremates koolides isegi enam kui 180. Korraliku tõusu ülespoole tegi ka Saaremaa ühisgümnaasium, mille edetabelikoht paranes 9 võrra.

 

Mõru pill tuli alla neelata Tartu Miina Härma gümnaasiumil, mille eesti keele riigieksami keskmine punktisumma oli 69,3 ning koht üledetabeli 18. Veel mullu oli Miina Härma gümnaasiumi eesti keele riigieksami koht esikümnes – seitsmes.

Tallinna eliitkoolidel eesti keel väga hästi ei läinud – nii Tallinna reaalkool, Gustav Adolfi gümnaasium, Tallinna inglise kolledž kui ka Tallinna 21. kool kaotasid edetabelis kohti.

Üks suuremaid kukkujaid eesti keele riigieksami edetabelis on Otsa-nimeline Tallinna muusikakool, mis on aastaga kukkunud tervelt 121 kohta, samas tuleb muidugi arvestada, et eksami sooritajate arv oli ka ainult viis.

Eksamite infosüsteemis ei kuvata andmeid, kui eksamit on sooritanud vähem kui viis inimest.

Esikolmikus Tapa gümnaasium, Sakala eragümnaasium ja Tallinna humanitaargümnaasium

Venekeelsete koolide õpilased tegid ka eesti keele eksamit, aga mõnevõrra teistsugust, ja eksamitulemusi otse võrrelda ei saa. Eesti keele teise keelena eksamit tehti 49 koolis, eesti keele eksamit tehti kokku 149 koolis.

Tapa gümnaasiumi esikohta hinnates tuleb arvestada, et eksami sooritajaid oli vaid viis. Nii nagu mullu, oli ka tänavu Tallinna humanitaargümnaasiumil keskmiselt kolmas tulemus. Tema ette jäi Sakala eragümnaasiumi tulemus.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles