Tartu linna kavandatakse 135-kohalist hooldekodu

Tartu Postimees
Copy
Annemõisa kavandatakse uut hooldekodu.
Annemõisa kavandatakse uut hooldekodu. Foto: eskiis

Tartu linnavalitsus esitas volikogule eelnõu, milles tehakse ettepanek seada linnale kuuluvale Annemõisa 4 kinnistule 50 aastaks hoonestusõigus 135-kohalise hooldekodu rajamiseks.

Eesti evangeeliumi kristlaste ja babtistide koguduse liit plaanib uue hooldekodu rajamist Tartu linna, kasutades selleks MTÜ-le kuuluvat endise kõrgema usuteadusliku seminari hoonet Annemõisa 2. Hooldekodu soovitakse laiendada ka kõrvalasuvale linnale kuuluvale kinnistule Annemõisa 4. Kahele kinnistule kavandatava 135-kohalise hooldekodu tarbeks on plaanis  renoveerida Annemõisa 2 kinnistul asuv hoone ja ehitada uus hooneosa Annemõisa 4 kinnistule.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on hooldekodukohtade puudus Tartus tõsine teema. «Lisaks Tartu hooldekodule oleme ostnud oma eakatele üldhooldekoduteenust üle Eesti, sest Tartus asuvate kohtade arv ei ole piisav. Tartlaste esmane valik oleks aga väärikalt vananeda enda kodulinnas. Uus hooldekodu Tartus aitaks sellele tunduvalt kaasa,» sõnas ta.

Hooldekodu projektijuhi Henri Lehtsaare sõnul arutati kõrgema usuteadusliku seminari Tallinnasse kolimise järel mitmeid võimalusi, mida hoonega edasi teha. «Hooldekodu rajamise idee oli meil mitu korda arutlusel. Nägime koostöös Tartu linnaga vajadust hooldekodu järele, nii oli see hea võimalus jätta hoone teenima kogukonda. Hoones jätkavad tegutsemist kogudused ja Puhhi lasteaed. Omame häid partnereid Rootsis, USAs ja Kanadas, meie soov on pakkuda kvaliteetset ja ajakohast hooldusteenust loodavas terviklikus keskkonnas,» rääkis Lehtsaar.

Hooldekodu ehitus on planeeritud etapiti: Annemõisa 2 kinnistul vana hoone ümberehitus ja 50 voodikohaga hooldekodu avamine 2021. aastal ning Annemõisa 4 kinnistule uue hooldekodu ehitus ja 85 voodikohaga hooldekodu avamine hiljemalt 2023. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles