Pensionärid küsivad toimetulekutoetust kütteperioodil (1)

BNS
Copy
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Toimetulekutoetust saanud leibkondade seas on  vanaduspensionäride osakaal umbkaudu neli protsenti ning peamiselt saavad nad toetust kütteperioodil, mil eluasemekulud on suuremad.

Sotsiaalministri vastusest riigikogu liikme Helmen Küti järelepärimisele pensionireformi kohta selgub, et aasta jooksul toimetulekutoetust saanud vanaduspensionäride arv on jäänud viimase viie aasta jooksul 800 ringi. Kokku sai toimetulekutoetust eelmisel aastal 3853 pensionäri.

Helmen Kütt saatis sotsiaalministrile kirjaliku küsimuse, milles märkis, et viimastel aastatel on eakate suhteline vaesus kasvanud ning paljud pensionarid elavad suhtelise vaesuspiiri lähedal.

Kuigi keskmine palk kasvab jõudsalt ja ühiskonna üldine elatustase paraneb, siis pensionärid langevad järjest enam suhtelisse vaesusesse, kirjutas Kütt.

Sotsiaalministri sõnul ei ole võimalik erakorraline pensionitõus  järgmisel aastal seotud kavandatavate kogumispensioni muudatustega. Valitsus on seadnud eesmärgiks eakate  heaolu ja toimetuleku parandamise ning pensionitõus on seda toetav meede.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles