Mainekas kopsuarst tuleb saarlastele appi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kopsu- ja unearst Erve Sõõru
Kopsu- ja unearst Erve Sõõru Foto: Erakogu

Kuressaare haiglas alustab 16. septembrist vastuvõtte tunnustatud kopsu- ja unearst Erve Sõõru.

Dr Sõõru sõnul tuleb ta Kuressaare haiglasse tööle haigla juhtkonna kutsel. “Otsustasin tulla Saaremaal elavatele patsientidele lähemale,” ütles dr Sõõru Saarte Häälele. “Kõiki probleeme ei ole ju võimalik distantsilt lahendada. Selleks, et inimest paremini aidata, peab olema ka kohapeal.”

Põhja-Eesti regionaalhaiglas töötava dr Sõõru sõnul on Saaremaa elanikke tema patsientide seas üksjagu. “Tullakse nii kopsu- ning ka hingamisprobleemidega kui ka uneaegsete hingamishäirete pärast,” lausus Sõõru. “Arvan, et mu Kuressaares algavate vastuvõttude üle rõõmustavad väga paljud saarlased.”

Tohtri sõnul leidub Saaremaal kindlasti neid haigeid, kes pole Tallinna vastuvõtule mingil põhjusel tulla saanud. “Paljudel inimestel on ju rasked kopsuhaigused ja hingamisprobleemid ning iseseisvalt Tallinna tulek võib seetõttu üle jõu käia,” nentis dr Sõõru.

Erve Sõõru sõnul on tal Kuressaare haiglas töötava kopsuarsti Jaanika Sulustega aastate pikkune hea koostöö. “Koos püüame saarlasi paremini ja uute meetoditega aidata ning kopsuarsti vastuvõtule ootavate patsientide järjekorda lühendada,” rääkis Sõõru. Tohter lisas, et kuna ta tunneb hingamisaparaatidega seonduvat süvitsi, on vastuvõtule oodatud kõik patsiendid, kes on ükskõik millise hingamisaparaadiga ravi alustanud. 

“Tulge julgesti nõu küsima ja oma tervist kontrollima,” soovitas dr Sõõru.

Erve Sõõru planeerib oma vastuvõtud esialgu ühele nädalale kuus. Vastuvõtule pääseb pere- või eriarsti saatekirjaga, kas Kuressaare haigla registratuuri või digiregistratuuri kaudu internetis. “Arvan, et vastuvõtuajad täituvad üsna kiiresti,” märkis Sõõru.

Erve Sõõru on lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna ravi- ja spordimeditsiini erialal, jätkates pulmonoloogia residentuuris. Ta on õppinud süvitsi unemeditsiini ja teinud edukalt 2013. aastal unearsti eksami Berliinis.

2002. aastast töötab dr Sõõru Põhja-Eesti regionaalhaiglas kopsuarst-vanemarstina. Erve Sõõru kuulub Eesti kopsuarstide seltsi, ta on Eesti unemeditsiini seltsi ja Eesti uneliidu asutajaliige, ning kuulub mitmesse Põhjamaade ja Euroopa erialaseltsi ja nõukogusse.

Dr Sõõru on 20 aastat arendanud hingamispuudulikkuse ja unemeditsiini alast käsitlust Eestis ning teinud koduse hapnikravi ja mitteinvasiivse ventilaatorravi patsientidele kättesaadavaks. 

Oma igapäevatöös kopsuarstina on ta teinud tuhandeid kopsu- ja uneuuringuid ning toonud Eestisse mitmeid uusi ja keerukaid ravivõimalusi. Dr Sõõru tegeleb ka teadustööga Tallinna tehnikaülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles