Kohutav video: noored hooldekodu töötajad kiusasid 91-aastast dementset vanaprouat ja filmisid seda

Elu24
Copy
Vanem naine hooldajaga. Pilt on illustreeriv.
Vanem naine hooldajaga. Pilt on illustreeriv. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ameerika Ühendriikides Illinoisi osariigis tegid kaks hooldekodu töötajat video, kus kiusavad dementset 91-aastast naisterahvast.

Möödunud jõulude ajal tegid kaks Glenview hooldekodu töötajat Brayan Cortez ja Jamie Montesa video, milles kiusavad dementset Margaret Collinsit, kellele ei meeldi haiglakitlid, vahendab CBS Chicago.

Videos on näha, kuidas Cortez viibutab Collinsi ees kitlit ja naine üritab seda abitult eemale lükata. Cortezi tüdruksõber ja kolleeg Montesa filmis toimunut ning saatis video suhtlusrakenduses Snapchat laiali, lisades juurde kirja «Margaret vihkab kitleid» ja kaks naerunägu.

Möödunud nädalal kaevati hooldekodu patsiendi väärkohtlemise eest kohtusse. Collinsi tütar Joan Biebel ütles, et videot oli õõvastav vaadata. «Ta on nagu väike linnuke, ta on väga habras – miks nad küll seda tegid?» kommenteeris Biebel.

Cortez ja Montesa vallandati hooldekodust ja arreteeriti väärkohtlemise eest. Cortezi sõnul oli tegemist pikalt kestnud naljaga: töötajad teadsid, et naisele ei meeldi kitlid ning kiusasid teda sellega.

Endised hooldekodu töötajad astuvad kohtu ette sel kuul. Collins on üle viidud teise hooldekodusse, kuna pereliikmed tunnevad, et neid veeti alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles