ROSALIE NULL 101: Laasi perenaisel elurõõmust puudust pole (1)

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
101: Eile 101-aastaseks saanud Rosalie Null tunneb huvi nii kodukülas kui ka maailmas toimuva vastu.
101: Eile 101-aastaseks saanud Rosalie Null tunneb huvi nii kodukülas kui ka maailmas toimuva vastu. Foto: Egon Ligi / Saarte Hääl

Eile võõrustas Mätja küla Laasi talu vanaperenaine Rosalie Null kaetud sünnipäevalauas külalisi nii kodukülast kui ka Vändrast ja Tallinnast. Auväärset sünnipäevalast käisid juba üleeile õnnitlemas Saaremaa valla juhid.

“Ema on tubli. Möödunud aastal kudus ta sokke, alles nüüd küpsetas maitsva munakoogi. Elurõõmust tal puudust pole,” hindas eaka ema tegemisi tütar Anne Tarkin.

Nii nagu tollastel maalastel kombeks, alustas Roosi, nagu teda kutsutakse, oma tööelu karjalapsena. Putlas Tikril sündinud Roosi on teinud elus igasugust tööd – olnud lüpsja, seatalitaja ja põllutööline. Maatöö pole talle võõras.

Eile ütles Roosi, et on külalistelt nii palju häid sõnu kuulnud, et ei oskagi neid kohe selle eest tänada.

“Nad kõik ju mind teavad. Oleme kaua aega Mätjas elanud. Nihatu lauda juurest aeti meid kodust välja. Nüüd pole seal enam karjalautagi. Olen ikka mõtlend, et peaksin siin külavahel kahe kepiga käies uusi maju vaatama. Külamaja on kenasti korda tehtud,” rääkis Roosi.

Vahel võtab vanaproua Kuressaare reisi ette, käib tütrel külas ja poes samuti. Kodutalus on tal ka seltsiline. “Seltsiline on 85-aastane, ema sai 101-aastaseks,” täpsustas tütar Anne.

“Igav siin pole. Naabrinaine käib vaatamas, toob meile piima. Häda pole midagi. Kõik on kenasti,” kinnitas Roosi ise.

Mullu avati Mätja-Tareste seltsimaja juures saja-aastaste Rosalie Nulli ja Andrei Lempu auks pink. Nüüd vaatab Andrei koduküla tegemisi pilvepiirilt. Külaplatsile on Rosalie auks istutatud tamm.

Rosalie on sünnitanud kolm last. Kaks poega on läinud taevastele radadele. Tütar Anne elab Kuressaares ja käib tihti ema aitamas. Eakal naisel on viis lapselast, seitse lapselapselast ja kaks lapselapselapselast.

Saarte Hääl ja Kadi raadio soovivad vitaalsele naisele tervist ja elurõõmu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles