Ilmunus teine töövihik täiskasvanud lastele

60+
Copy
Täiskasvanud inimestele mõeldud töövihik kannab nime "Särts".
Täiskasvanud inimestele mõeldud töövihik kannab nime "Särts". Foto: MTÜ 65B

Sellel nädalal jõudis müügile töövihik Särts II, mis on mõeldud täiskasvanud lastele üheskoos lahendamiseks oma vanade vanematega.

“Vanemas eas ajutervise parandamiseks, säilitamiseks või allakäigu aeglustamiseks töötavad samad võtted mis lastegi arendamisel. Ainult et, vana inimene ei ole laps. Tal on pikk elukogemus, mälestused ja teadmised, mis on olulised ja mille kasutamine pakub rõõmu. Ülesanded vihikus käsitlevad teemasid, mis kõnetavad eesti vanemaid mehi ja naisi. Selline lähenemine teeb kogumiku unikaalseks teiste sarnaste seas,” selgitas vihiku üks autoritest Tiina Tambaum. “Nii nagu vanemad tegelesid meie aju arendamisega siis, kui olime lapsed, peame nüüd, 50–60 aastat hiljem, meie neid samas asjas toetama.”

Sariväljaanne Särts on eesti esimene omasuguste seas. See on abivahend tuhandetele keskealistele, et aidata oma vanematel ennetada kognitiivsete võimete langust. Särtsu I vihik ilmus jaanuaris 2019.

Teises vihikus on 20 ülesannet, kaks koordinatsiooniharjutust ning nõuanderubriik täiskasvanud lähedastele, miks ja kuidas vestelda lähedasega matuste teemal. Ülesannete autorid on Tiina Tambaum ja Anu Jonuks. Nõuande koostaja Mari Lill.

Töövihikut saab osta raamatupoodidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles