Kumu 60+ ekskursioonil on teemaks nõukaaeg kui inspiratsiooniallikas

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto näituselt „Sots art ja mood. Kontseptuaalsed rõivad Ida-Euroopast“.
Foto näituselt „Sots art ja mood. Kontseptuaalsed rõivad Ida-Euroopast“. Foto: Helen Melesk

Reedel, 29. märtsil kell 12 viib 60+ ekskursioon osalejad Kumu kunstimuuseumi uuele näitusele „Sots art ja mood. Kontseptuaalsed rõivad Ida-Euroopast“, kus arutletakse, kuidas nõukogude aeg saab olla inspiratsiooniks kunstile ja moekunstile.

Näitusel „Sots art ja mood“ tuuakse kokku kaks siinsest regioonist alguse saanud originaalset kunstiliikumist, mida on saatnud märkimisväärne rahvusvaheline tähelepanu: 1970.–1980. aastate sots art kujutavas kunstis ning 2010. aastate postsovetlik esteetika moekunstis. Neid liikumisi ühendab lähtumine kohalikust ajaloost, selle sümboolsest ja materiaalsest pärandist, olgu selleks punane viisnurk, lillelised kitlid või Berliini müür.

Ekskursioonile järgnevas töötoas on teemaks mustriloome kangal - kasutades materjalitrüki tehnikat luuakse kangale põnevaid mustreid. Valminud kangast saab hiljem kasutada endale meelepäraselt. Nii ekskursioon kui töötuba kestavad 60 minutit.

Ringkäigul ja töötoas osalemine muuseumipiletiga. Töötoas osalemine on muuseumipileti hinna sees, mis katab nii juhendamise kui ka kõik vajalikud töövahendid.

Kumu kunstimuuseumis toimub iga kuu viimasel reedel seenioride kunstisari „60+“. Iga kord külastatakse uut näitust ja töötoas on kõigil soovijatel võimalus endale või kaaslasele midagi toredat valmistada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles