Eesti Õdede Liit valis aasta hooldustöötajaks Ene Kodasma

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Kodasma.
Ene Kodasma. Foto: Eda Amur

Eesti Õdede Liidu hooldustöötajate seltsing kuulutas täna Haapsalus aasta hooldustöötajaks 14 aastat Pärnu Haiglas töötanud Ene Kodasma.

"Ene Kodasma on pikaajalise töökogemusega hinnatud hooldustöötaja, kes leiab hõlpsasti usaldusväärse kontakti nii patsiendi, tema lähedaste kui ka ülejäänud tervishoiumeeskonnaga. Aastate jooksul on temast kujunenud mentor ja tunnustatud praktikajuhendaja, kelle erialane professionaalsus on paljudele eeskujuks,“ rääkis Eesti Õdede Liidu hooldustöötajate seltsingu esimees Erika Pärnala.

Ene Kodasma omandas hooldustöötaja kutse Pärnumaa Kutsehariduskeskuses 2005. aastal ja asus seejärel Pärnu Haigla õendusosakonna hooldaja ametikohale, kus ta töötab siiani. Eelmisel aastal tunnustati Ene Kodasmad Pärnu aasta hooldustöötaja tiitliga.

„Hooldustöötaja töö on nii vaimselt kui ka füüsiliselt raske, kuid vananevas ühiskonnas asendamatu. Hooldustöötajate tunnustamine on väga oluline, et valdkonda tuleks rohkem motiveeritud  kutsetunnistusega hooldustöötajaid. Töö ja kutseala väärtustamiseks on vaja reguleerida töökoormust ja -tasu hooldekodudes sarnaselt meditsiiniteenust osutavate asutustega,” selgitas Erika Pärnala.

  • OSKA raporti andmeil on Eestis 3668 hooldustöötajat, kellest Kutsekoja andmetel omavad kutsetunnistust 1050.
  • Eesti Õdede Liit on suurim õendustöötajate kutseorganisatsioon Eestis. Liit on seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ning inimeste terviseteadlikkuse edendamise. Eesti Õdede Liit osaleb Rahvusvahelise Õdede Nõukogu ja Euroopa Õdede Nõukogu tegevuses.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles