Töötukassa kutsub inimesi vanuses 50+ oma "tarkvara värskendama"

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

 Töötukassa alustab esmaspäeval teavituskampaaniat, mis kannab pealkirja "Värskenda oma isiklikku tarkvara". 

Töötukassa innustab töötavaid inimesi alates 50. eluaastast oma IT-oskusi arendama ja masinaid mitte kartma ning uurima, kas ka nemad saaksid ja vajaksid mõnda IT-alast koolitust. Aadressilt www.töötajaõpi.ee saab teavet ja nõuandeid. Lisaks on seal võimalik lugeda lugusid teiste inimeste õppimisest. 

Tehnoloogia kasutamise oskus on muutunud tööl aina olulisemaks, mis paneb neid, kes ei ole senini tehnoloogiaga kokku puutunud tööturul keerulisemasse olukorda. Lihtsamaid protsesse tuleb arvutiga tänapäeval teha juba pea igal töökohal, ole sa siis laohoidja, kaupluse kassiir, turvatöötaja või õmbleja. Et uue aja tööd mõistust kokku ei jooksutaks, tuleb oma isiklikku tarkvara uute teadmistega värskendada.

Kui inimene on vähemalt 50-aastane ja tema keskmine kuusissetulek jäi eelmisel aastal alla 1291 euro, saab ta osaleda kõikidel arvutialastel koolitustel, mis toetavad tema tööl püsimist, otsuseid aitavad teha töötukassa karjäärinõustajad.

Töötukassa pakub erinevaid arvutikoolitusi alates päris algõppest kuni arvutigraafika ja projekteerimistarkvara õppeni. Eelmisel aastal osales töötukassa kaudu IT-alastel koolitustel ligi 100 töötavat inimest, kes olid vanemad kui 50 aastat, vanim oli 63-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles