Tomatiseemneid on veel vara mulda pista

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütteta kasvuhoones kasvatamiseks võib seemned külvata 20. märtsi paiku.
Kütteta kasvuhoones kasvatamiseks võib seemned külvata 20. märtsi paiku. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jah, paljude aiasõprade näpud juba nii väga sügelevad, et ei suuda end tagasi hoida ja muu hulgas on ka tomatiseemned juba külvatud.

Kui koduaias pole köetavat kasvuhoonet ja soovite istutamisajaks saada ideaalsed taimed, tasub veel natuke oodata.

Eesti Taimekasvatuse Instituudi Jõgeva sordiaretuse osakonna teadur Ingrid Bender soovitab kütteta kasvuhoone tarbeks seemned külvata 20. märtsi paiku. Taimed vajavad ettekasvatamise ajal soojust 20 kraadi ümber. „Meil Jõgeval on soe kasvuhoone taimede ettekasvatamiseks ja meie külvame 25. märtsi paiku, kellel pole väga sooja ettekasvatuskohta, võib mõned päevad varem külvata,” soovitab ta.

Liialt vara külvates kipuvad taimed välja venima. „Alati on parem, kui taim on istutamise ajaks pigem natuke vähem arenenud,” rõhutab Bender. „Parem, kui kasvuhoonesse istutamise ajal õisi veel pole, sest õitsev taim ei juurdu nii hästi.”

'Terma' ja teised õuetomatid tuleks külvata alles alates 18. aprillist, sest need saab välja istutada mai lõpus, mõnikord hiljemgi.

Mida veel tomateid kasvatades silmas pidada, saate lugeda 28. veebruari Maa Elust, kus Bender sel teemal põhjalikke nõuaandeid jagab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles