Vabariigi aastapäev kostitab kevadsooja ilmaga

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika Hermanni torn.
Pika Hermanni torn. Foto: Toomas Huik

Kui veel täna on päikseline, kuid südatalviselt külm ilm, siis vabariigi aastapäeval on oodata rekordilähedast soojust, prognoosib Maa Elule õhumassidest kirjutanud meteoroloog Jüri Kamenik.

Kamenik kirjutab, et toimumas on õhumasside „sokivahetus”: kord on soojem, siis jälle külmem ehk muutused on kiired ja isegi järsud. Kui vabariigi aastapäevaks vahetub südatalvine külmus rekordiliselt sooja ilmaga.

Loe täpsemalt artiklist “Igal õhumassil oma nägu”

Riigi ilmateenistuse andmetel ööl vastu laupäeva pilvisus tiheneb ja oodata on külma talveööd. Vastu hommikut sajab mitmel pool lund ja lörtsi. Edela- ja läänetuul tugevneb 6-12, saartel ja rannikul puhanguti 17-20 m/s. Öö hakul on õhutemperatuur -8..-13, kohati -15, rannikul paiguti kuni -3°C.

Päeval on pilves selgimistega ilm. Ennelõunal sajab mitmel pool lörtsi ja lund, pärastlõunal sadu lakkab. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-18 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1..+2°C.

Pühapäeva öösel on muutliku pilvisusega sajuta ilm. Puhub edela- ja läänetuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -3..+2°C.

Päeval, kui riik on piduehtes ja tähistab vabariigi 101. aastapäeva, on muutliku pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on +2..+7°C.

Esmaspäeva päeval lubatakse aga koguni 8 soojakraadi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles