Üllatav viga, mida me plekke eemaldades teeme

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi tänapäevased pesumasinad teevad väga head tööd, ei saa nad sageli siiski plekkidega hakkama. Nii mõnedeki nipid, mida välismaistes portaalides jagatakse, on meile ammu teada tuntud, kuid vähemalt ühe reegli vastu kipume me kõik vahel eksima.

Portaal The Spuce vahendab, et sageli haarame me sageli esimese asjana just seebi, et riietele äsja tekkinud plekist kiiresti jagu saada.  Näiteks marja-, puuvilja- ja juurviljaplekkidele mõjub see just vastpidiselt – seep n-ö kinnistab need plekid.

Seebi asemel võiks kasutada nõudepesuvahendit või veidi pesuvahendit, mida muidu ka pesumasinas kasutate. Proovida võib ka kanga tagaküljelt lihtsalt veega plekki püüda kiudude vahelt „välja uhtuda”.

Koduportaal annab nõu, et alati peaks plekki püüdma eemaldada jaheda veega – valgulised plekid nagu piima-, muna- või vereplekid muutuvad kuuma veega lihtsalt raskemini eemaldatavaks. Küll aga töötab kuum vesi kõige paremini õli sisaldavate toodete puhul, seega või ja näiteks majoneesiga toimetades tulnud plekkidele on abiks just kuuma vee all pleki eemaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles