Küttepuidu hind ületas aasta lõpus 32 euro piiri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud lähevad aina kallimaks.
Küttepuud lähevad aina kallimaks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud aasta lõpus ületas küttepuidu hind esmakordselt 32 euro piiri tihumeetrilt, jäädes detsembris pidama 32,05 eurol.

Kui 2017. aasta detsembris maksis tihumeeter küttepuitu 25,33 eurot, siis 2018. aasta lõpuks kasvas hind aastaga 26,5 protsenti, selgub Erametsakeskuse hinnastatistikast.

Möödunud aastal kerkis küttepuiduturul küttepuidu hind kuust-kuusse, ületades veebruaris esmakordselt 30 euro piiri ning maikuus 31 euro piiri tihumeetri kohta. 

Novembris sai seejuures ületatud ka 32 euro piir tihumeetrilt. Võrreldes tunamulluse novembriga oli hinnakasv 30,9 protsenti 32,21 euroni. Detsembris toimus samas väike hinnalangus, kuid vaatamata sellele jäi hind aasta lõpuks siiski 32 eurost kõrgemale.

2017. aasta keskmise hinnaga võrreldes kasvas mullu keskmine küttepuidu hind ligi 37 protsenti.

Erametsakeskuse hinnastatistika tugineb Keskühistule Eramets ja Eesti Puidumüügikeskusele ettevõtete poolt pakutud lõpplao kokkuostuhindadele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles