Mis on Anne Veski parim oskus vanaemana?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski
Anne Veski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Oma juubelikontserdi eel Pealinnale antud usutluses vastas Anne Veski muu hulgas ka küsimusele, kas temast võiks saada kunagi ka traditsiooniline vanaema, kes kindaid koob ja imehead õunakooki küpsetab.

40 aastat lavalaudadel olnud laujanna lõpetamisele aga veel ei mõtle. “Ei saa ju pooleli jätta asja, mis hästi läheb. Naljaga pooleks võib öelda, et liikuvast rongist ei saa välja hüpata, muidu võib surma saada. Niikaua, kui rong kihutab, tuleb selle peal püsida,” sõnas ta.

Küll on ta aga aru saanud, et end lõhki rebida pole mõtet. “Selle rebestamise eest keegi aitäh ei ütle. Kui sellest aru saad, hakkad tegema valikuid. Kõiki töid, mis mulle pakutakse, ei jõua ega kavatsegi ma ära teha. Olen õnnelikus artistiseisuses ja võin valida, kas ma kuhugi lähen või mitte.”

Küsimusele, kas temast võiks saada kunagi ka traditsiooniline vanaema, kes kindaid koob ja imehead õunakooki küpsetab, vastab Veski: “No ainus asi, mida ma juba praegu teha oskan, ongi imemaitsev õunakook! Ma ei tea, ma olen alles nii noor. Vaatame, mis toimub, kui läheb veel kümme aastat mööda.

Oi, mu lapselapsed on parajad marakratid ja ma pole ju ka normaalne vanaema.

Oma lapselaste jaoks on tal enda sõnul siiski rohkem aega, kui omal ajal tütre jaoks.

"Omal ajal sõitsin pidevalt ringi ja ei näinudki oma tütart kasvamas. Oi, mu lapselapsed on parajad marakratid ja ma pole ju ka normaalne vanaema. Kui teised on nädalavahetustel vabad, siis nende vanaema on tööl. Nad on harjunud, et saame kokku rohkem koolivaheaegadel. Siis nad tulevad hea meelega, sest neil on vaba põli ja keegi neid ei kasvata. Kodus neid kasvatatakse, mina annan neile vabadust ja lasen neil olla. Mängime ka lauamänge ja oleme loomaaia risti-põiki läbi käinud."

  • Anne Veski suur juubelietendus “40 aastat laval” toimub 22. detsembril kell Saku suurhallis.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles