Kolm lihtsat muudatust päevases rutiinis, mis muudavad hambad tervemaks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Selleks, et oma tervisele teene teha, ei pea oma elustiili sajaprotsendiliselt muutma. Sugugi mitte: piisab vaid mõnest lihtsast uuest harjumusest.

Mirror annab nõu, kuidas oma hambaid paremini kaitsta.

1. Loobu suuveest. See teeb rohkem kahju kui toob kasu, ütleb Eddie Coyle, kes on Bupa Dental Care'i direktor. «Kui su hambaarst pole suuvett teatud ravipõhjustel soovitanud, siis tasub teada, et suuvesi sisaldab aineid, mis uhuvad minema fluoriidi - see on aga ääretult oluline tugevate, tervete hammaste heaks.» Samuti ei tasu pärast hammastepesu suud veega loputada, et säilitada maksimaalne fluoriidikaitse.

2. Kasuta kõrt. Mulliga joogid ja kokteilid toovad kaasa hambaemaili erosiooni, kuid kui sa kasutad kõrt, vähendad sellega hammaste kokkupuudet joogiga. «Ja, mis veel parem, loputa suhkrut sisaldav jook alla veega, mis aitab suust joogi jäägid eemaldada.»

3. Söö juustu. Battersea Bank Dentali arst dr Mihir Shah ütleb, et juust on suurepärane dessert. «Juust vähendab pärast söömist suus happelisust, mis omakorda aitab kaitsta su hambaid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles