Pühendunud koduhooldaja on eaka käepikendus

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 License

Vilve Kase amet viib teda kodust kodusse – koduhooldajana on tema töö aidata eakaid kuressaarlasi igapäevaeluga toime tulla, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Iga päev külastab Kuressaare Hoolekandes töötav Vilve kuut klienti – eakaid ja tervisehädadega inimesi, kes iseseisvalt hakkama ei saaks. Neli klienti on sellised, kelle juures käib ta igal argipäeval.

«Oleme oma klientide käepikendus,» resümeerib Vilve. «Meie ülesanne on inimesi aidata, et nad saaksid olla võimalikult kaua oma kodus.»

Nii mõnegi jaoks neist on Vilvest saanud omainimene.

«Paremat teenust ja paremat abistajat kui Vilve ei oska ma tahta,» kinnitab eakas härrasmees Aarand Kirs, kelle käekäigu eest Vilve hea seisab. Aarand on Kuressaare Hoolekande klient olnud 2016. aastast. «Mõnda aega pidin elama hooldekodus, aga tänu teenusele saan jälle kodus elada. Iseseisvalt ma sellega hakkama ei saaks.»

Vaheldusrikas töö

Koduhooldajad tegutsevad iga kliendi kohta koostatud hooldusplaani järgi. Inimesed on ju erinevad ja nende vajadused samuti. On neid eakaid, kel pole peale Vilve kedagi, kes neid külastaks ja abistaks.

Mähkmete vahetus, eaka inimese pesemine, riietamine, vajadusel ka söötmine, ta arsti juurde või sotsiaalkindlus­tus­ametisse viimine, küttepuude tuppa toomine, poest toidukraami ja esmatarbekaupade ostmine – koduhooldaja jaoks on see vaid osa tema tööülesannetest.

Loe lähemalt ajalehest Saarte Hääl

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles