Kohus mõistis 80-aastase naise süüdi salaviinaäris (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eelmisel nädalal jõustus Tartu maakohtu otsis, millega mõisteti 80-aastane naine süüdi salaviinaga äritsemises.

Kohus mõistis 80-aastase Marie süüdi alkoholi käitlemise korra rikkumisi ja mõistis talle rahalise karistuse 504 eurot. Kohus mõistis karistuse tingimisi üheaastase katseajaga, mis tähendab, et vanaproua ei pea raha maksma, kui ta ei pane aasta jooksul toime uut kuritegu.

Kohus mõistis eakalt naiselt välja sundraha 50 eurot ja ekspertiisitasu 10 eurot, ülejäänud menetluskulud jäävad riigi enda kanda. Tegelik ekspertiisikuluks kujunes kriminaalmenetluses 1108 eurot ning sundraha teise astme kuriteo eest on 750 eurot.

Kohus arvestas, et Marie on vanaduspensionär ning menetluskulude täies ulatuses ja korraga äratasumine käiks talle ilmselt üle jõu. Seega jättis kohtunik suurema osas menetluskuludes riigi kanda ja naise kanda jääva 60 eurot võib ta tasuda osade kaupa.

Kohus leidis, et kuna Mariet pole varem kriminaalkorras karistatud ja arvestades tema iga, on ilmselt võimalik naist mõjutada edaspidi kuritegude toimepanemisest hoiduma ka rahalise karistusega.

Politsei leidis 2014. aasta juunis Marie elukohast üle 30 liitri erinevates anumates kanget alkoholi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles