Väärikate ülikooli loengutel osales õppeaasta jooksul 2300 õppijat

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikooli 2017/2018. õppeaasta avaloeng Tartus (08.09.2017)
Väärikate ülikooli 2017/2018. õppeaasta avaloeng Tartus (08.09.2017) Foto: Andres Tennus

Reedel toimub Tartu Ülikooli aulas väärikate ülikooli lõpuaktus. Üle Eesti sai 2017/2018. õppeaastal väärikate ülikoolist osa ligi 2300 õppijat, sealjuures oli näiteks Tartu vanim õppur 94-aastane.

Reedesel aktusel, kus osalevad Tartu, Valga ja Keila programmide õppijad, esinevad sõnavõttudega teiste seas Tartu Ülikooli õppeprorektor Anneli Saro, haridus- ja teadusminister Mailis Reps ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

Väärikate ülikooli loengud toimuvad Tartus, Tallinnas, Pärnus, Viljandis, Kuressaares, Narvas, Türil, Valgas ja Keilas. Tallinnas ja Narvas pakutakse loenguid ka vene keeles. Väärikate ülikooli projektijuht Laura Roop tõdes, et loengud ja seminarid on leidnud Eestis head vastukaja ja sooja suhtumist. «Mul on hea meel, et osalejate ja programmi lõpetanute arv on iga aastaga suurenenud. Usun, et tuleb juurde uusi kohti, kus korraldada väärikate ülikooli programme, sest mitme suure valla esindajad on pöördunud meie poole sooviga teha koostööd,» rõõmustas Roop.

Mis on väärikate ülikool?

Väärikate ülikool asutati 2009/2010. õppeaastal elukestva õppe põhimõtetest lähtudes, et reageerida paindlikult ühiskonna muutustele ja vajadustele ning pakkuda õppimisvõimalusi erinevatele sihtrühmadele. Loengute ja seminaride teemad on valitud selliselt, et avardada üle 50-aastaste teadmishimuliste kuulajate silmaringi. Pikemat aega on kõige populaarsemad loengud olnud tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes piirkondades korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursusi, õpitubasid ja väljasõite. Programmi edukaks läbimiseks ja täiendusõppe tõendi saamiseks oli vaja osaleda 75 protsendil loengutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles