Sajad eakad lõpetasid seenioride ülikooli

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Ligi nelisada küpses eas õppurit said esmaspäeval tunnistuse aktiivse õppimise kohta seenioride ülikoolis, teatas linnaosavalitsus.

Filmimuuseumis toimunud seenioride ülikooli pidulikul lõpuaktusel andis Kesklinna vanem Vladimir Svet kätte tunnistused aktiivsematele loengukülastajatele läbi terve hooaja.

«Tänapäeval, mil paljud ei suuda lõpetada ülikooli ega saada kõrgharidust ja vahel isegi keskharidust, on väga väärtuslik, et eakamad inimesed annavad eeskuju ja õpivad ka kõrges vanuses,» ütles Svet.

Alates läinud septembrist igal kolmapäeval Hopneri majas toimunud seenioride ülikooli loengutest sai õppeaasta jooksul nii eesti- kui venekeelses auditooriumis osa enam kui kakssada kuulajat. Neist aktiivsematele, aga siiski kokku ligi neljasajale inimesele andis linnaosa vanem lõpuaktusel tänukirja. Seejuures tunnustas ta eakaid inimesi tavatult suure õpihuvi eest.

«Seenioride ülikooli kuulajate arv püsis sügisest kevadeni enam-vähem sama suur, nii et võibolla tuleb uueks hooajaks veel avaram loengusaal leida, kuigi ka Hopneris mahutab see üle 200 inimese,» märkis Svet.

Kesklinna seenioride ülikooli senise viie hooaja populaarsemad teemad on olnud kultuur, ajalugu ja tervis. Lisaks toovad palju huvilisi kokku ka valdkonna parimate asjatundjate loengud psühholoogiast. Seenioride ülikool alustab taas septembris ja uuel hooajal soovivad eakad lisaks senistele lemmikteemadele kuulata loenguid ka investeerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles