Paides alustab tugigrupp dementsushaigete omastehooldajatele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dementsus on sündroom, mille puhul aju funktsioonid pidevalt nõrgenevad.
Dementsus on sündroom, mille puhul aju funktsioonid pidevalt nõrgenevad. Foto: Mailiis Ollino

Kui paljud teist unustavad tihti või märkavad, et lähedase või pereliikme mälu ei ole enam nii hea kui vanasti? Tihtilugu kirjutatakse see kõik vanaduse arvele. Kahjuks on paljudel juhtudel tegemist tõsise haigusega, millel otsene ravi puudub.

 

See ei tähenda loomulikult seda, et kõik, kes kipuvad asju unustama, on dementsed. Pikaajalise haiguse diagnoosimiseks on vaja perearsti või psühhiaatri abi, et täpsustavate uuringutega saada haigusele kinnitust.

Pikaajalise haiguse diagnoosimiseks on vaja perearsti või psühhiaatri abi, et täpsustavate uuringutega saada haigusele kinnitust.

Dementsus on sündroom, mille põhjuseks on mõni peaajuhaigus või -kahjustus. Tuntumad haigused, mis põhjustavad dementsust, on Alzheimeri tõbi, Parkinsoni tõbi ja aju vereringe häired.

Olete oodatud omastehooldajate tugigrupi kohtumistele 23. mail kell 16.30 Järvamaa Keskraamatukogus ( Lai 33, Paide).

Palume võimalusel oma tulekust teada anda: anu.oun.003@gmail.com või telefonil 5689 8077.

MTÜ Elu Dementsusega osaleb ka tänavusel Paide arvamusfestivalil turvalisuse ja tervise alal. Meie teema on "Dementsussõbralikum Eesti“.

Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles