Hea telefon teenib truult kaua, olgu see pärit või prügimäelt

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moetelefon Nokia 7280 leiab kasutust harva. Ühel pildil on esikülg, kus ekraan annab parasjagu märku sisenevast kõnest, teisel pildil on avatud kaameraga tagakülg.
Moetelefon Nokia 7280 leiab kasutust harva. Ühel pildil on esikülg, kus ekraan annab parasjagu märku sisenevast kõnest, teisel pildil on avatud kaameraga tagakülg. Foto: Marko Saarm

Autoremondikeskuse juhataja Krister Kivistik ostis ligi 13 aastat tagasi Nokia nuputelefoni, mida kasutab igapäevase sidevahendina tänaseni. Lapsehoolduspuhkusel Kati Ilves aga lülitab aeg-ajalt tööle pulkja kujuga telefoni, mille tema ema leidis Soomest elektroonikaprügimäelt.

Sidefirmade andmeil on senini kasutuses telefone, mis toodetud eelmisel sajandil. Näiteks Elisa andmeil on nende võrgus 159 üle 20-aastast mobiiltelefoni. Teisalt pole paljud alaliselt töötamas: toimiv SIM-kaart on küll telefonis, aga aparaat ise peamiselt välja lülitatud.

Aga on ka vanu telefone, mida praeguseni iga päev kasutatakse. Näiteks Tele2 võrgus töötab endiselt mobiile, mida hakati valmistama 1990. aastate teises pooles. Telia jättis ajakirjaniku päringule vastamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles