Tallinna pensionäridele makstav pensionilisa tõuseb 8,3 euroni kuus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinn tõstab uuest aastast kord aastas pensionäridele makstav pensionilisa 76,70 eurolt saja euroni.

Pensionilisa makstakse vanadus- ja töövõimetuspensioni saajaile ning täisealistele rahva- ja toitjakaotuspensioni saajaile tingimusel, et toetuse taotleja on rahvastikuregistri andmetel Tallinna elanik vähemalt aasta enne toetuse taotlemise aasta 1. jaanuari ning on kantud riiklikku pensionikindlustuse registrisse, teatas linnavalitsus kolmapäeval.

Taotlemisõigus on kaks kuud – sünnikuule eelnev ja sünnikuu. Toetuse maksmise kord näeb ette, et toetust ei saa taotleda pensionile jäämise aastal. Avalduse peavad esitama ainult esmakordsed taotlejad.

Sotsiaal- ja tervisehoiuameti koostööpartnerid pakuvad pensioniealistele Tallinna kodanikele ka mitmeid soodustusi. Näiteks saavad Tallinna eakad odavamalt prille, ravimeid, arvutiabi ja muud seesugust. Soodustuste kohta saab täpsemat informatsiooni Tallinna kodulehelt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles