Elustamisoskus võib päästa lähedase elu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elustamine õppustel kasutatav nukk
Elustamine õppustel kasutatav nukk Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval, 16. oktoobril kell 11.30 toimub südame taaskäivitamise päeval ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli 77. aastapäeval ministeeriumite ühishoones elustamisvõtete tutvustamine.

Sel puhul kingitakse oma teadmisi ja oskusi, mis aitavad päästa inimeste elusid. Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilased demonstreerivad esmaseid elustamisvõtteid mannekeenil ning tutvustavad elustamisaparaati AED (Automated External Defibrillator). Kõikidel huvilistel on võimalus elustamisvõtteid ka ise harjutada.

Eestis sureb igal aastal tunnistajate juuresolekul südame äkksurma ligikaudu 700 inimest. Enne kiirabi saabumist alustatakse elustamisvõtetega ainult 35 protsendil juhtudest, sageli on põhjuseks kõrvalseisjate puudulikud oskused või julgus kasutada esmaseid elustamisvõtteid. Kui abivajaja enne kiirabi saabumist esmaabi ei saa, on ellujäämise võimalus alla 10 protsendi.

Demonstratsioonid toimuvad nõupidamisruumis Lõhmus/Pärn (Suur-Ameerika 1, sissepääs on Suur-Ameerika tänava poolt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles