Seljametsa saabub “Kivi aeg”

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Ojaste koos Olga Tylpakovaga eelmisel suvel Gustav Fabergé seltsis. Just sel ajal sai alguse idee korraldada skulptuurisümpoosion. Tylpakova tuleb sümpoosioni kajastama.
Tiina Ojaste koos Olga Tylpakovaga eelmisel suvel Gustav Fabergé seltsis. Just sel ajal sai alguse idee korraldada skulptuurisümpoosion. Tylpakova tuleb sümpoosioni kajastama. Foto: Erakogu

Homsest muutub kunstnik Tiina Ojaste koduhoov Mäeotsa talus Seljametsa külas Paikusel rahvusvahelise skulptuurisümpoosioni toimumispaigaks, kus kaheksa kujurit üksteise võidu paekivist kunstiteoseid vormivad. 5.–16. juulini toimuval sümpoosionil “Kivi aeg” on kaks organiseerijat: ürituse Eesti-poolne vedaja Ojaste ja Vene-poolne korraldaja skulptor Vitali Gnatjuk.

Veel aasta tagasi ei uskunud Gnatjuk, et paekivist saab skulptuure teha. Mullu võttis Uuralites töötav Gnatjuk ühendust Tiina Ojastega, soovides Eestit ja Pärnut külastada. Põhjus peitus selles, et Pärnus on sündinud juveelifirma Fabergé asutaja Gustav Fabergé – mees, kelle kuju ehib Pärnu kontserdimaja esist.

“Kuna meil on tema mälestusmärk, on huvi tõusnud nii Eesti kui Pärnu vastu,” selgitas Ojaste, kuidas kuulus mees magnetina mõjub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles