Öömuuseumis räägitakse talutüdruku seksielust ja aadliproua ilunippidest

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanarahva seksielu ei olnud ehk täpselt selline, nagu meie seda endale tänasel päeval ette kujutame. Öömuuseumis räägib huvilistele folklorist, kes on teemat uurinud.
Vanarahva seksielu ei olnud ehk täpselt selline, nagu meie seda endale tänasel päeval ette kujutame. Öömuuseumis räägib huvilistele folklorist, kes on teemat uurinud. Foto: Internet

Neljal juulikuu kolmapäeval korraldatakse Sagadi mõisas öömuuseumi, kus saab kuulata põnevaid lugusid ajaloost ning nautida head muusikat.

Tänavune esimene öömuuseum 5. juulil on veidi teistsugune kui tavaliselt. Kui traditsiooniliselt on loeng ja kontsert olnud eraldi, siis seekord on nad tervikuks põimunud. Õhtu ühendaja on helilooja Christoph August Gabler ehk “Sagadi mõisa Mozart”.

Aastatel 1797–1801 tegutses Gabler Sagadi mõisas muusikaõpetajana ja hoolitses mõisa muusikaelu eest. Selle kõrval lõi Gabler ka mitmeid helitöid, mis seekordses öömuuseumis ka ettekandele tulevad. Gabler on tuntumaid heliloojaid, kes ühes Eesti mõisas tegutsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles