Erich Meerja mälestuspink sündis saarepuust

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meister ja teos: Sven Kesler valmistas Väike-Maarja suurkuju auks pinki suure pühendumusega.
Meister ja teos: Sven Kesler valmistas Väike-Maarja suurkuju auks pinki suure pühendumusega. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja raamatukogu ees on nüüd Erich Meerja pink. Saarepuine ja toekas, elegantselt väärikas ja natuke tagasihoidlik. Südamlik nagu Erich Meerja luule. Asjalik nagu mehe tegevus kirjasõna hoidja ja loojana, koduloo talletajana ja kodukandi elu edendajana. Mõtlejana, keda mäletatakse tasase ja targa jutuga mehena.

Väike-Maarja raamatukogu direktor Irma Raatma ütles, et Erich Meerja pingi avamisega austatakse raamatukogu ja raamatukoguhoidjat. “30 aastat raamatukogus töötada pole just kõige lühem aeg. Seda enam, et Erich Meerja oli kohaliku kultuuriloo kandja ja selle looja,” lausus ta.

Raatma meenutas, et kui tuli mõte, et Erich Meerja pink passiks just Väike-Maarja raamatukogu juurde, läks aega pingimeistri leidmisega. “Neil olid kiired ajad. Saatus teeb aga spiraale. Inimene, kes selle raamatukogu ehitas, võttis kätte ja tegi ka pingi. Aitäh, Sven Kesler!” rääkis ­Irma Raatma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles