Kodumaise saagi hind langeb nädalate pärast

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päikesevaese suve tõttu on Pärnu turul pakutavate toodete hind püsinud juba nädalaid stabiilsena. Välismaine kaup asendub pikkamööda kohalike talude-aedade saagiga. Kõrvitsalisi ja köögivilju pakuvad aiapidajad-talunikud taskukohase ja võrdväärse hinnaga. Maiasmokk leiab küll turult kodumaist maasikat, ent Poola marjadega võrreldes kaks korda kallimalt.

Kell 10 seisab värvika kurgi- ja salatileti taga 75aastane krapsakas Reila Paulberg, kes meile lahkelt ühepäevast kurki proovida pakub. Eile õhtul külmagagi koduaias tööd teinud prouale pole see töö võõras. “Käisin turul vanaemaga juba seitsmeaastaselt. Tollal oli turg teatriplatsil,” meenutab Paulberg. Kuigi mälestus vanast ilusast turust toob prouale naeratuse näole, ei kurda ta uuenenud turu üle. Müük läheb endiselt hästi.

Tänavu pikale veninud kevad on mõne taluniku jätnud saaki ootama. Muidu suure kurgi-, kapsa-, kaalika- ja salatisaagiga perenaine saab tomatit müüa ehk alles nädala pärast. “Tegelikult on mul aias juba üks punane tomat. Inimesed käivad ka küsimas. See aasta saab tomatit kaks nädalat hiljem,” nendib Uulu Pihlapuu talu perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles