Memmed näitasid laval õpitud tantse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kogunesid Järvamaa memmede tantsrühmad kolmandat korda ühisele tantsupeole, mis on neile üheks aasta tähtsündmuseks.

Seekord võõrustas eakate tantsurühmi Kabala laululava, kuhu mahtusid esinema kohale tulnud kümme rühma. Pidu kandis nime "Aeg mälestusi loob". Lavakaare alt käisid läbi Järva-Jaani Taveri, Aravete Vokiratta, Koeru Kanarbiku, Türi Mõnusate, Taikse Krookuse, Paide Sinilille, Oisu Ohaka, Kabala Segadiku, Võhma Tald ja apsat ning Kabalabajalgade rühmad

Tantsupäeva eestvedaja Heli Tammai ütles, et Järvamaal tegutseb 11 eakate tantsurühma, kellest kolm ei saanud erinevatel põhjustel seekord osalema tulla. "Meiega on alati koos tantsimas käinud ka Võhma memmed, keda ma ise juhendan ning vahetantse esitab natuke noorematest naistest koosnev Kabala naisrahvatantsurühm Kabalabajalad. Nii ongi meid siin koos kümne rühma jagu," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles