Iga kuues Eesti elanik kannab neljatähelist perekonnanime

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem hulk nendest puudest, mis praegu Vaksali tänava ääres kasvavad, võetakse paari nädala jooksul maha, et teha teed laienevale tänavale.
Suurem hulk nendest puudest, mis praegu Vaksali tänava ääres kasvavad, võetakse paari nädala jooksul maha, et teha teed laienevale tänavale. Foto: Marko Saarm

Statistikaameti nimede statistika rakendusest saab nüüd lisaks populaarsematele eesnimedele infot ka enimlevinud perekonnanimede kohta.

 

Rahvastikuregistri 2017. aasta 1. jaanuari seisuga on Eestis kõige rohkem perekonnanime Tamm kandjaid, keda on rahvastikus ligi 5300. Järgnevad Saar (ligi 4500), Mägi (ligi 3700) ja Sepp (üle 3600).

Levinumate perekonnanimede hulgas on erinevates kirjaviisides puid, loomi, maastikuvorme, metsaliike ja ameteid. Perekonnanimed, mille kandjaid on rahvastikus 2000–3000, on leviku järjekorralt järgmised: Kask, Ivanova, Ivanov, Kukk, Ilves, Rebane ja Pärn.

Uuri lisa siit ja sealt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles