Enn Kuusk: Põhiline õpe algab alles pärast juhiloa saamist

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu teenekaim sõiduõpetaja Enn Kuusk leiab, et 45-minutise sõidueksami asemel piisaks kümnest minutist, saamaks teada, kas õpilane oskab autot juhtida.
Pärnu teenekaim sõiduõpetaja Enn Kuusk leiab, et 45-minutise sõidueksami asemel piisaks kümnest minutist, saamaks teada, kas õpilane oskab autot juhtida. Foto: Mailiis Ollino

Aasta-aastalt väheneb Eesti riikliku autoregistrikeskuse (ARK) B-kategooria sõidueksami läbimise protsent. Järjekorrad on pikad ja sõidueksamile pääseb alles mitu kuud pärast autokooli lõpetamist. Selle ajaga on õpitu juba meelest läinud.

Pärnu teenekaima sõiduõpetaja Enn Kuuse sõnutsi on sõidueksami madala läbimisprotsendi taga tõsiasi, et eksami nõudmised on läinud karmimaks. Küll leiab 70aastane härrasmees, et 45minutise sõidueksami asemel piisaks tema meelest kümnest minutist, saamaks teada, kas õpilane oskab autot juhtida.

Olete juba 43 aastat sõiduõpetaja olnud. Millised isikuomadused peavad sõiduõpetajal olema?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles