Praktiline aksessuaar, mille kaaslast ähvardab väljasuremine

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikaline äratuskell hakkab oma aega ära elama. Mugavamaks lahenduseks peetakse mobiiltelefoni äratusfunktsiooni.
Klassikaline äratuskell hakkab oma aega ära elama. Mugavamaks lahenduseks peetakse mobiiltelefoni äratusfunktsiooni. Foto: Tuulike Kivestu

​Aeg on miski, millel on inimeste üle võim. Aeg mõjutab ja otsustab. Meie suur abimees aja arvestamise juures on kell. Vaatame seda päevas kümneid, kui mitte sadu kordi. Tänapäeval ei ole kell aga enam pelgalt tarbeese, vaid ka käekaunistus. 

Kell otsustab, millal algab uus päev, ja aitab püsida graafikus. Ta aitab korraldada ja planeerida. Mõni meist on harjunud kella vaatama mobiil­telefonilt, mõni käe pealt. Ühele on käekell praktiline abivahend, teisele aksessuaar, kolmandale kooslus neist mõlemast.

Leidub inimesi, kes tunnevad end kellata justkui alasti. Neile on kell esimene asi, mille järele nad hommikul haaravad, ja viimane, mille enne uinumist ära panevad. Samas on neid, kelle käel ilutseb kell, mille seierid seisavad ja patarei nutab energiapuudusest. Niimoodi võib see vabalt olla mitu kuud, isegi mitu aastat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles